ΑΘΗΝΑ
15:09
|
28.04.2024
Στο ντιμπέιτ δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου και θα πραγματοποιηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ με συντονίστρια την Αντριάνα Παρασκευοπούλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου και με ορισμένες σημαντικές καινοτομίες θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ για τις εκλογές ανάδειξης της νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ την Δευτέρα, 29 Νοέμβρη στις 22.00 το βράδυ από την ΕΡΤ, στο στούντιο Δ της Κατεχάκη.

Στο ντιμπέιτ θα συμμετάσχουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης,

Οι συνθήκες διεξαγωγής της τηλεμαχίας των πέντε εκ των έξι υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ θεωρούνται καινοτομία και αποφασίστηκαν σε συνεννόηση των πέντε υποψηφίων με τους τρεις δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν σε αυτό και οι οποίοι είναι ο Παύλος Τσίμας, ο Τάσσος Παππάς και ο Γιώργος Κουβαράς. Το γενικό συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου, που σχεδιάζεται να θέσει την πρώτη και την καταληκτική ερώτηση της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Οι τρεις βασικές καινοτομίες

Οι καινοτομίες που συν-αποφασίστηκαν μεταξύ διεύθυνσης της ΕΡΤ και υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ είναι οι ακόλουθες:

  1. Οι τρεις δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα –δύο φορές στη διάρκεια της τηλεμαχίας να παρέμβουν στη ροή της διαδικασίας διατυπώνοντας διευκρινιστική ερώτηση, όποτε εκείνοι το επιλέξουν.
  2. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας, ο κάθε υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα, εφόσον θέλει,  να σχολιάζει για 45 δευτερόλεπτα τις απαντήσεις των συνυποψηφίων του.
  3. Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90 δευτερόλεπτα.

Οι ερωτήσεις θα κινηθούν γύρω από τις ακόλουθες πέντε θεματικές ενότητες:

1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό

2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό
3. Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.
4. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό-Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης-Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία-Η επόμενη μέρα.

5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Έκλεισε» χωρίς Γιώργο το ντιμπέιτ - ΠΑΤΡΙΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα