ΑΘΗΝΑ
09:56
|
27.04.2024
Πάνω από 300 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στη Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στα εδάφη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και των Παλαιστινίων, με τον αριθμό των τραυματιών να υπερβαίνει στους 300, σύμφωνα με πληροφορίες της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που επικαλείται δημοσίευμα του Sputnik

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν το Σάββατο κοντά στην πόλη Ναμπλούς (Nablus), βόρεια της Ιερουσαλήμ, δεκαεννέα άνθρωποι χτυπήθηκαν από πραγματικά πυρά, εννενήντα ένας από πλαστικ΄ές σφαίρες, ενώ εκατοντάδες υπέστησαν βλάβες από την έκθεση σε δακρυγόνα.

«Μόλις έλαβε χώρα μια απόπειρα επίθεσης με πυροβολισμούς σε στρατιωτικό φυλάκιο δίπλα στη Ναμπλούς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, βρέθηκαν δεκάδες κάλυκες» υποστήριξε αρχικά με ανάρτησή του στο Twitter o ισραηλινός στρατός. 

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press ισχυρίστηκε στη συνέχεια πως αναγκάστηκε να  απαντήσει με πραγματικά πυρά και «μέσα διασποράς ταραχών» στις επιθέσεις «εκατοντάδων Παλαιστινίων», οι οποίοι φέρεται να επιτέθηκαν πετώντας πέτρες, καίγοντας λάστιχα και πυροβολώντας διερχόμενο όχημα που κατευθυνόταν προς ένα στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στη Ναμπλούς.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έρχονται σε συνέχεια της ολοένα αυξανόμενης έντασης που σχετίζεται με τα παράνομα συγκροτήματα οικισμών στη Δυτική Όχθη και την έξαρση της βίας σε άλλα σημεία της Δυτικής Όχθης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Παλαιστίνιοι οι οποίοι ζουν στο χωριό Μπούρκα (Burqa), αναφέρουν ότι μετά τη τη δολοφονία του 25χρονου Yehuda Dimentman, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν Παλαιστίνιος ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του, έχουν καταστεί στόχος των εποίκων, οι οποίοι καταπατούν συστηματικά τις περιουσίες και τη γη τους, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για βανδαλισμό τάφων στο νεκροταφείο της Μπούρκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα