ΑΘΗΝΑ
09:58
|
28.04.2024
Κανένα αποτέλεσμα δεν έχει φέρει ως τώρα η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε πριν περίπου οκτώ μήνες. Οι καταγγελίες επανέρχονται σαν Ερινύες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες καταγγελίες σε βάρος προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης γυμναστικής έκανε με δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι, Mega, η γυμνάστρια Μαρία Παπάκου, τονίζοντας ότι η σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη η ίδια στα πρώτα εφηβικά της χρόνια, αφενός δεν ήταν προσωπική «ατυχία» αλλά ένα δράμα που βίωναν σχεδόν καθημερινά και άλλα κορίτσια της εθνικής ομάδας, αφετέρου το «ποιόν» του συγκεκριμένου ανθρώπου ήταν γνωστό ευρύτερα στον κύκλο αθλητών και προπονητών αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε!

Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε πριν περίπου οκτώ μήνες, συνεχίζεται ακόμη, δίχως κάποιο απτό  αποτέλεσμα.

Τα όσα διηγήθηκε η αθλήτρια μπροστά στην κάμερα της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, προκαλούν αποτροπιασμό όχι μόνον για τις αήθεις επιθέσεις προπονητών σε βάρος αβοήθητων εφήβων αθλητριών αλλά και για τους συναδέλφους του που κρατούσαν τα στόματα κλειστά σε ένα είδος «ομερτά».

«Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου. Με αγκάλιαζε σφιχτά, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα. Ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα πάνω στα γεννητικά μου όργανα, την ώρα που κάναμε ευλυγισία» λέει η Μαρία Παπάκου.

Ωστόσο, ο εφιάλτης της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας επιδεινώθηκε όταν άρχισαν τα ταξίδια εκτός Αθηνών ή στο εξωτερικό για συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις. Η Παπάκου κατήγγειλε χαρακτηριστικά ένα περιστατικό όπου ενώ βρίσκοταν στο εξωτερικό για αγώνες, ο «προπονητής» χτύπησε την πόρτα του δωματίου της στο ξενοδοχείο, απαιτώντας από τις συναθλήτριές της να βγουν έξω για να μείνει μόνος μαζί της επειδή τάχα ήθελε «να μιλήσει μαζί της».

«Μου κόπηκαν τα πόδια, άρχισε η καρδιά μου να πάλλεται, να χτυπάει σα να θέλει να βγει έξω από το στήθος μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, θεώρησα ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση, δεν είχα λόγια να πω…» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα ταξίδια για αγώνες εξελίσσονταν σε «ευκαιρίες» σεξουαλικών επιθέσεων.

«Δεν πειράζει… υπάρχει και άλλη μέρα»

Η Μαρία Παπάκου, γυρνώντας στο παρελθόν, περιγράφει με λεπτομέρειες τη σεξουαλική βία που υπέστη εκείνη τη μέρα, λέγοντας στην κάμερα:

«Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα και τον λαιμό. Τον έδιωχνα μακριά αλλά έτριβε το σώμα του επάνω μου. Με πέταξε στο κρεβάτι, σηκώθηκα να φύγω, με τράβηξε από το χέρι, με ξανακόλλησε επάνω του και έπεσα πάνω στο κρεβάτι. Με φιλούσε παντού, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να με γδύσει…Άρχισα να φωνάζω, έπαθα πανικό, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, έτρεμε το σώμα μου εσωτερικά. Μου έλεγε να μη φωνάζω, δεν πρέπει να μας ακούσουν ‘σε αγαπάω, εγώ είμαι, ξέρεις πόσο σε αγαπώ, μη φοβάσαι, τον έρωτα θέλω να σου δείξω’ μου είπε. Οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν, έβαλα τα κλάματα και εκεί σταμάτησε τελικά. Ενδεχομένως να είχε φτάσει στον σκοπό του».

Στο τέλος εκείνης της εφιαλτικής επίθεσης ο προπονητής την άφησε λέγοντάς της: «Δεν πειράζει μπορεί να χάσαμε σήμερα την ευκαιρία αλλά υπάρχει και άλλη μέρα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Σοφία Μπεκατώρου, τονίζοντας πως τόσους μήνες μετά την έναρξη της έρευνας με βάση 37 καταγγελίες, όλοι παραμένουν στις θέσεις τους…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα