ΑΘΗΝΑ
03:00
|
28.04.2024
Η μεταβατική πρόεδρος Τζανίνε Άνιες ανακοίνωσε την είδηση μέσω Twitter. Θετικός και ο υπουργός Υγείας της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ντε φάκτο πρόεδρος της Βολιβίας, πραξικοπηματίας Τζανίνε Άνιες ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Τουλάχιστον επτά υπουργοί της κυβέρνησης -ανάμεσά τους και ο υπουργός Υγείας- έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό έως τώρα.

Η Άνιες, σε ανάρτηση στο Τwitter, έγραψε ότι νιώθει καλά και ότι συνεχίζει να εργάζεται όσο βρίσκεται σε καραντίνα. Όπως διευκρίνισε, υποβλήθηκε σε τεστ επειδή είχαν νοσήσει πολλοί από τους συνεργάτες της.  

“Αισθάνομαι καλά, νιώθω δυνατή, συνεχίζω να εργάζομαι στην απομόνωσή μου και θέλω να βοηθήσω όλους τους Βολιβιανούς που εργάζονται για να μας βοηθήσουν σε αυτή την υγειονομική κρίση” έγραψε χαρακτηριστικά.

Στη Βολιβία έχουν καταγραφεί 42.984 κρούσματα κορωνοϊού και 1.577 θάνατοι.  

Στη Βενεζουέλα, ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος Ντιοσντάδο Καμπέλιο βρέθηκε επίσης θετικός στον κορονοϊό. Πρόκειται για τον άνθρωπο που θεωρείται το Νο2 της χώρας, μετά τον Νικολάς Μαδούρο.

Στη Βενεζουέλα έχουν καταγραφεί λιγότερα κρούσματα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής – ανέρχονται συνολικά σε 8.010- αλλά οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα