ΑΘΗΝΑ
11:32
|
29.09.2024
Η διαδηλώτρια συνελήφθη και φέρεται να είναι υπάλληλος της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία είχε προαναγγείλει την πράξη της στα κοινωνικά δίκτυα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργαζόμενη στη δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Η διαδηλώτρια εμφανίστηκε ξαφνικά πίσω από την παρουσιάστρια των ειδήσεων Εκατερίνα Αντρέγεβα κρατώντας ένα πλακάτ  που έγραφε: « Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ σας λένε ψέματα». Φώναξε επίσης δυνατά πολλές φορές: «Όχι στον πόλεμο, όχι στον πόλεμο, όχι στον πόλεμο».

Η ζωντανή μετάδοση του δελτίου διεκόπη και εμφανίστηκαν στις οθόνες φωτογραφίες από ένα νοσοκομείο. Το απόσπασμα του βίντεο έγινε viral καθώς αναπαράχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Να τι σημαίνει πραγματικά θάρρος», σχολίασε ο πιανίστας Ιγκόρ Λέβιτ στο Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η γυναίκα συνελήφθη και φέρεται να είναι υπάλληλος της κρατικής τηλεόρασης, η οποία είχε προαναγγείλει τη δράση διαμαρτυρίας της στα κοινωνικά δίκτυα. Λέγεται ότι αιτιολόγησε ότι ο πατέρας της ήταν Ουκρανός και ότι ο πόλεμος εναντίον της γειτονικής χώρας είναι  ένα «έγκλημα» για το οποίο ευθύνεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε δήλωσή του, το πρώτο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι έκανε λόγο μόνο για «περιστατικό» κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Vremja» και ανακοίνωσε εσωτερική έρευνα. Η ΜΚΟ για τα δικαιώματα των διαδηλωτών OVD-Info, ανέφερε ότι η διαδηλώτρια ονομάζεται Μαρίνα Οβσιανσίκοβα και είναι υπάλληλος του τηλεοπτικού καναλιού Pervy Kanal. Η Οβσιανσίκοβα συνελήφθη και φέρεται να τελεί ακόμα υπό κράτηση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Ρώσους πολίτες που αγωνίζονται κατά της παραπληροφόρησης και υπέρ της αλήθειας.  



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ Ναμπίλ Καούκ

Η Αυστρία ψηφίζει σε αμφίρροπες εκλογές με την ακροδεξιά να διεκδικεί ιστορική νίκη

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 53 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ελίν

Έκλεισαν τα σχολεία στο Νεπάλ μετά τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τις πλημμύρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα