ΑΘΗΝΑ
16:29
|
27.04.2024
Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Μπάιντεν για οικονομικά θέματα, Νταλίπ Σινγκ, θα ταξιδέψει στο Νέο Δελχί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν για οικονομικά θέματα, Νταλίπ Σινγκ, θα ταξιδέψει στο Νέο Δελχί και θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους ώστε να συζητήσει τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και να αναπτύξει ένα οικονομικό πλαίσιο για τον Ινδο-Ειρηνικό, δήλωσε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη (29 Μαρτίου).

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί την Ινδία, έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικών προϊόντων.

Το Νέο Δελχί έχει ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, αλλά έχει αρνηθεί να καταδικάσει ρητά τις ενέργειες της Μόσχας. Η Ινδία έχει δηλώσει αποχή από την ψηφοφορία για πολλαπλά ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με τον πόλεμο.

«Ο Σινγκ θα διαβουλευτεί στενά με τους ομολόγους του για τις συνέπειες του αδικαιολόγητου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τον μετριασμό του αντίκτυπού του στην παγκόσμια οικονομία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι μόνο η Ινδία μεταξύ της ομάδας των χωρών Quad ήταν «κάπως ασταθής» στο να δράσει εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η χώρα της Νότιας Ασίας έχει προσπαθήσει να εξισορροπήσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία και τη Δύση, αλλά σε αντίθεση με άλλα μέλη της τετράδας χωρών – Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Αυστραλία – δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

«Ως απάντηση στην επιθετικότητά του, παρουσιάσαμε ένα ενιαίο μέτωπο σε όλο το ΝΑΤΟ και στον Ειρηνικό», δήλωσε ο Μπάιντεν σε επιχειρηματικό φόρουμ την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Την Quad – με την πιθανή εξαίρεση της Ινδίας που είναι κάπως ασταθής σε ορισμένα από αυτά – αλλά η Ιαπωνία ήταν εξαιρετικά ισχυρή, το ίδιο και η Αυστραλία όσον αφορά στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας του Πούτιν», είπε.

Η Ρωσία υποσχέθηκε την Τρίτη να μειώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από την πρωτεύουσα και τον βορρά της Ουκρανίας, ενώ το Κίεβο πρότεινε την υιοθέτηση ουδέτερου καθεστώτος, σε βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ήταν τα πρώτα σημάδια προόδου προς την κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης για ειρήνη.

Πηγή: Euractiv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα