ΑΘΗΝΑ
15:40
|
28.04.2024
Άλλο ένα ύποπτο περιστατικό εναντίον ιρανικών υποδομών...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά ξέσπασε σε βιομηχανική περιοχή κοντά στην Τεχεράνη, σύμφωνα με την η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Πρόκετα για ένα ακόμη επεισόδιο στην σειρά μυστηριωδών και ύποπτων εκρήξεων και πυρκαγιών που έχουν στόχο τις στρατηγικές μονάδες της χώρας.

“Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Τζαϊρούντ της κομητείας Παρντίς σήμερα το πρωί. Δεν υπήρξαν θύματα (…)οι πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά”, ανέφερε το κρατικό δίκτυο.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί πολλά ύποπτα περιστατικά σε διάφορες στρατηγικά σημαντικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών, πυρηνικών και βιομηχανικών υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναμφισβήτητα το πιο ευαίσθητο περιστατικό συνέβη στην εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου Νατάνζ στις αρχές Ιουλίου.

Επίσης τον Ιούλιο, σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι σε έκρηξη σε κλινική βόρεια της πρωτεύουσας. Ιρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Στις 26 Ιουνίου, έκρηξη σημειώθηκε ανατολικά της Τεχεράνης κοντά στην στρατιωτική βάση Παρτσίν, όπου κατασκευάζονται όπλα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη οφειλόταν σε διαρροή αερίου από χώρο αποθήκευσης που βρίσκεται σε περιοχή έξω από την βάση.

Επίσης, τον Ιούνιο, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο σκαφών στο λιμάνι Μπουσέρ στο νότιο Ιράν. Τουλάχιστον επτά πλοία υπέστησαν ζημιές σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ειδικοί της μεσανατολικής πολιτικής κάνουν λόγο για σφραγίδα του Ισραήλ στο μπαράζ των τελευταίων επιθέσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα