ΑΘΗΝΑ
11:01
|
27.04.2024
Το Ιράν φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για την εισαγωγή 20 εκατομμυρίων τόνων βασικών αγαθών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για την εισαγωγή 20 εκατομμυρίων τόνων βασικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων φυτικών ελαίων, σιταριού, κριθαριού και καλαμποκιού, αναφέρει το ιρανικό NourNews.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο υπουργός Γεωργίας του Ιράν, Τζαβάντ Σαντατινετζάντ, υπέγραψε τη συμφωνία για τα τρόφιμα με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα.

Η συμφωνία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με τις ελλείψεις βασικών αγαθών και ζωοτροφών το επόμενο ιρανικό έτος, που ξεκινά στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με έκθεση του ISNA, το Ιράν εισήγαγε βασικά αγαθά αξίας περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες, με σχεδόν 15 δισεκατομμύρια δολάρια να επιδοτούνται με φθηνά δολάρια που παρέχονται στους εισαγωγείς.

Η έκθεση της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης, Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), αναφέρει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την πρόσβαση της περιοχής σε πολύ αναγκαίες προμήθειες, αλλά ορισμένες χώρες είναι πιο ευάλωτες από άλλες σε ελλείψεις τροφίμων και αναταραχές.

Οι ειδικοί του CFR προειδοποιούν ότι χώρες που υποφέρουν από βαθιά αστάθεια στην περιοχή, όπως ο Λίβανος, η Λιβύη, η Συρία και η Υεμένη, θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι κυβερνήσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής προσπαθούν να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναταραχών που σχετίζονται με τα τρόφιμα, που παρατηρήθηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης το 2010.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα