ΑΘΗΝΑ
19:03
|
28.04.2024
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά την κηδεία της δημοσιογράφου που έχασε τη ζωή της την Τετάρτη από ισραηλινά πυρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχει τέλος η βαρβαρότητα των ισραηλινών κατοχικών αρχών! Σαν να μην έφτανε η δολοφονία της 51χρονης Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Ακλέχ (ή Άκλα) το πρωί της Τετάρτης από ισραηλινά πυρά, οι δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν και στην νεκρική πομπή, λίγο μετά τη μεταφορά του φέρετρου από το παρεκκλήσι του Αγίου Λουδοβίκου στο γαλλικό νοσοκομείο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ προς το νεκροταφείο «Αγία Σιών» της πόλης.

Ισραηλινοί (έφιπποι και μη) αστυνομικοί επιτέθηκαν στο πλήθος πολλών εκατοντάδων ατόμων που συνόδευε την νεκρική πομπή χτυπώντας στο ψαχνό και κάνοντας ρίψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης…σε απευθείας μετάδοση από τα τηλεοπτικά δίκτυα που κάλυπταν την νεκρική πομπή.

Η ψυχραιμία των νεαρών Παλαιστινίων που σήκωνε το φέρετρό της εμπόδισε την πτώση του στο έδαφος, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των Ισραηλινών αστυνομικών που τελικά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν επειδή το μεγάλο πλήθος των Παλαιστινίων έσπευσε να «συνοδέψει» την αδικοσκοτωμένη Σιρίν μετατρέποντας την εκδήλωση σε αντικατοχικό συλλαλητήριο.

jerusalem

Οι κατοχικές αρχές δεν έμειναν μόνον στην επίδειξη βάναυσης βίας κατά τη μεταφορά του φέρετρου της δημοσιογράφου αλλά επέβαλαν στο νεκροταφείο αυστηρό όριο συμμετοχής μόλις 50 ατόμων στην κηδεία της, απαγόρευση έπαρσης παλαιστινιακής σημαίας ή ακούσματος συνθημάτων κατά της κατοχής.

Λίγο νωρίτερα ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε από παλαιστινιακά πυρά κοντά στην πόλη Τζενίν της βόρειας Δυτικής Όχθης όπου είχε σκοτωθεί την Τετάρτη και η έμπειρη δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα.

Η περιοχή βιώνει άλλη μία φορά κλιμάκωση της βίας με ευθύνη των ισραηλινών δυνάμεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα