ΑΘΗΝΑ
19:47
|
27.04.2024
Ριάμκοφ: «Δεν θα είναι παρά ακόμα ένα χονδροειδές λάθος με εκτεταμένες συνέπειες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η διπλωματική αντιπαράθεση Ρωσίας – ΝΑΤΟ, με αφορμή την διαδικασία ένταξης στη Συμμαχία της Φινλανδίας και της Σουηδίας με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών να δηλώνει σήμερα ότι πρόκειται για μια «λάθος επιλογή» που θα έχει «εκτεταμένες συνέπειες».

Όπως δήλωσε ο Σεργκέι Ριμπακόφ, «η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι η Ρωσία θα ανεχτεί την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα κάνει μια διεξοδική ανάλυση της κατάστασης η οποία σίγουρα έχει αλλάξει ριζικά υπό το φως των εξελίξεων.

Ο Ρώσος διπλωμάτης πρόσθεσε επίσης ότι η κατάσταση γύρω από την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ «αντικατοπτρίζει μια απολύτως λανθασμένη και στρεβλή αντίληψη για το τι συμβαίνει στον κόσμο», συμπληρώνοντας ότι «προφανώς, ούτε η ασφάλεια της Σουηδίας ούτε αυτή της Φινλανδίας θα ενισχυθεί μετά την απόφαση, ενώ η μορφή που θα διασφαλίσουμε την δική μας ασφάλεια αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα».

«Οι Βρυξέλλες, η Ουάσιγκτον και άλλες πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το δεχθούμε. Εάν το συνολικό επίπεδο της στρατιωτικής έντασης αυξηθεί, η προβλεψιμότητα στην περιοχή θα μειωθεί», προειδοποίησε.

«Δεν θα είναι παρά ακόμα ένα χονδροειδές λάθος με εκτεταμένες συνέπειες. Αλλά, δυστυχώς, αυτό είναι το επίπεδο όσων λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις σε αντίστοιχες χώρες», κατέληξε.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα