ΑΘΗΝΑ
22:08
|
06.05.2024
Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε η διοίκηση της Ιατρικής του ΕΚΠΑ.
«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την λύπη του για τον θάνατο του πατέρα του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής και θεράπων ιατρός του εκλιπόντος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μέσω των δικηγόρων του, απαντώντας στις βολές του βουλευτή της ΝΔ για την αντιμετώπιση που είχε ο πατέρας του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Αττικόν και τις δηλώσεις του ότι θα κινηθεί νομικά.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των συνηγόρων του γιατρού «όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου και προστίθεται ότι «η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση τού ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη».

«Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς», τονίζεται.

«Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου» καταλήγει η δήλωση των δικηγόρων του κ. Δημητρακόπουλου.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιατρική του ΕΚΠΑ

Τη στήριξή της στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν» εξέφρασε η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μετά το θέμα που προέκυψε από τις καταγγελίες του βουλευτή της Ν.Δ., Γιάννη Καλλιάνου.

Σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Νικόλαος Αρκαδόπουλος, και ο αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Τσιούφης, αναφέρεται ότι «οι καθηγητές όλων των Κλινικών και των Εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, είναι διεθνώς καταξιωμένοι και παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του Νοσοκομείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του πριν 20 χρόνια, προσφέρουν πολύ υψηλού επιπέδου κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Το Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” χαίρει της μεγάλης εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, όπως φαίνεται από την πολυάριθμη και καθημερινή προσέλευσή τους και τη συνεχή υψηλή πληρότητά του, αποτελώντας κέντρο αναφοράς για όλη τη χώρα.

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης τονίζουμε ότι οι καθηγητές όλων των Κλινικών και των Εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, είναι διεθνώς καταξιωμένοι και παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του Νοσοκομείου, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες, με αποτελέσματα εφάμιλλα των καλύτερων ιατρικών κέντρων της Ευρώπης. Συνολικά, το Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” είναι ένας κόμβος αριστείας που συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας της Χώρας»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα