ΑΘΗΝΑ
04:48
|
21.09.2024
Η πρώην υπουργός κατέθεσε σήμερα στη δίκη του κατηγορούμενου για βιασμούς νεαρών ανδρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην προέδρου του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιού και σκηνοθέτη που κατηγορείται για τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις εφήβων και νεαρών ανδρών συνεχίστηκε σήμερα με την εξέταση της πρώην υπουργού, ηθοποιού και στενής φίλης του κατηγορούμενου, Ελένης Κούρκουλα.

Η μάρτυρας, που εξετάστηκε από την Υπεράσπιση και την Πολιτική Αγωγή, ισχυρίστηκε ότι στο δικαστήριο δεν προσήλθαν επιφανείς ηθοποιοί του θεάτρου για να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο, θεωρώντας πως υπάρχει «ένα κλίμα τρομοκρατίας».

«Όποιος πήγε να πει μισή καλή κουβέντα για τον Λιγνάδη τον πήγαν για πετροβόλημα στο Σύνταγμα» είπε η πρώην υπουργός.

Μεγάλη έκταση δόθηκε από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής (προς υποστήριξη της κατηγορίας) για την έκφραση περίεργες προσωπικότητες που χρησιμοποίησε η Κούρκουλα στην προηγούμενη δικάσιμο, αναφερόμενη στους καταγγέλοντες βιασμό τους από τον κατηγορούμενο.

Δίκη Λιγνάδη: Κατέθεσε η Ελένη Κούρκουλα - "Κάποιοι τον ζήλευαν - Πάντα...  | Ελλάδα Ειδήσεις

Η μάρτυρας, εξηγώντας το νόημα του χαρακτηρισμού που επέλεξε για τα φερόμενα θύματα, διερωτήθηκε με τι τρόπους, πλην της επαφής με τον κατηγορούμενο, προσπάθησαν να πετύχουν τους στόχους που είχαν για να αναδειχθούν στον χώρο της τέχνης.

Μιλώντας για τον πρώτο καταγγέλοντα η φίλη του Δ. Λιγνάδη είπε πως δεν διέγνωσε σε αυτόν «ένα παιδί που μπήκε στο μόχθο της ζωής για να κατακτήσει το όνειρο του και να γίνει» τονίζοντας πως ο χώρος της μουσικής ή του θεάτρου απαιτεί κόπο και πως «οι πιο ταλαντούχοι και δουλευταράδες τα κατάφεραν».

Είπε, επίσης, πως τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν πως να κατακτούν εκείνα που θέλουν «και να μην γίνουν βίζιτες». Η φράση της προκάλεσε ερώτηση από συνήγορο Πολιτικής Αγωγής, η οποία της ζήτησε να εξηγήσει για ποιο λόγο χρησιμοποίησε την έκφραση «βίζιτες» για τους καταγγέλοντες.

«Δεν το είπα για τους καταγγέλλοντες. Είπα ότι παρά πολλοί που δείχνουν τα κορμιά τους στα social media είναι πολλές φορές “βίζιτες”» απάντησε η Κούρκουλα.

Το δικαστήριο επιταχύνει την διαδικασία ξεκινώντας την κάθε δικάσιμο πριν τις 9.00 το πρωί και ολοκληρώνοντας κάθε συνεδρίαση μετά τις 3.00 το μεσημέρι. Παράλληλα έχει προγραμματίσει μέχρι τις 14 Ιουλίου περίπου 11 δικασίμους, ώστε μέχρι τότε να έχει εκδοθεί η απόφαση για την υπόθεση .

Η εξέταση των μαρτύρων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στις 26 Αυγούστου ο κατηγορούμενος συμπληρώνει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα