ΑΘΗΝΑ
22:58
|
30.04.2024
«Προτιμούμε να αγοράσουμε όλο το σιτάρι απευθείας από τους αγρότες, παρά να το αγοράσουμε από τους εμπόρους το φθινόπωρο και να χρεωθούμε σημαντικά περισσότερο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Υπηρεσία Αποθεμάτων Αγαθών της Σλοβενίας θα αγοράσει φέτος όλο το σιτάρι που παράγουν οι αγρότες της χώρας, όπως είχαν προτείνει οι αγρότες, για να προστατεύσει τον εφοδιασμό τροφίμων και να σταθεροποιήσει τις τιμές.

«Δυστυχώς, η κατάσταση στον κόσμο, ειδικά στην Ουκρανία, επιδεινώνεται σε καθημερινή βάση, κάτι που είναι εμφανές όχι μόνο στις τιμές αλλά και στη διαθεσιμότητα τροφίμων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Ρόμπερτ Γκόλομπ.

Εκτός από την μαζική αγορά όλου του σιταριού, οι αγρότες θα λάβουν ενίσχυση ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων επιδοτήσεων για καύσιμα, λιπάσματα και άλλες εισροές.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες μειώνοντας το κόστος τους και, ταυτόχρονα, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την καλλιέργεια εξ’ ολοκλήρου στη Σλοβενία», ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γκόλομπ, το σχέδιο είναι η Σλοβενία να εισέλθει στο φθινόπωρο με μεγαλύτερα αποθέματα εμπορευμάτων από το συνηθισμένο «επειδή δεν αντιμετωπίζουμε έναν εντελώς φυσιολογικό χειμώνα και είναι σωστό για εμάς να προετοιμαστούμε για αυτό».

«Προτιμούμε να αγοράσουμε όλο το σιτάρι απευθείας από τους αγρότες, παρά να το αγοράσουμε από τους εμπόρους το φθινόπωρο και να χρεωθούμε σημαντικά περισσότερο», δήλωσε, ανακοινώνοντας άμεσες διαπραγματεύσεις με τους καλλιεργητές σιτηρών τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, το υπουργείο Γεωργίας της Σλοβενίας σχεδιάζει να παρακολουθεί τις τιμές 15 προϊόντων, ένα βήμα που ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν ισοδυναμεί με ρύθμιση των τιμών.

«Δεν είναι ρύθμιση. Οι τιμές δεν θα καθοριστούν από την κυβέρνηση αλλά από τους λιανοπωλητές, ενώ η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι οι τιμές είναι συγκρίσιμες και δημόσια γνωστές», δήλωσε ο Γκολόμπ.

Η Σλοβενία κατέγραψε ποσοστό πληθωρισμού 10,4 τοις εκατό τον Ιούνιο, το υψηλότερο των τελευταίων 25 ετών. Ενώ οι τιμές των καυσίμων ρυθμίζονται το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την άμεση αντιμετώπιση του πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα