ΑΘΗΝΑ
15:24
|
30.04.2024
Ο πρόεδρος της Γαλλίας επαίνεσε τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για την εξεύρεση λύσης για τον πόλεμο στην Υεμένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ικανοποιημένος φαίνεται να αποχώρησε από την Γαλλία ο πρίγκηπας και de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι, καθώς σε μήνυμά του εξέφρασε την «βαθύτατη ευγνωμοσύνη και εκτίμησή» του για την «θερμή υποδοχή και φιλοξενία» που έλαβε.

Βοηθοί του προέδρου της Γαλλίας είχαν δηλώσει πριν τις συνομιλίες ότι ο Μακρόν θα προέτρεπε τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της για να βοηθήσει στη μείωση των τιμών του αργού, επαναλαμβάνοντας ένα αίτημα που υπέβαλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Ριάντ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Μακρόν «υπογράμμισε την σημασία της συνέχισης του συνεχιζόμενου συντονισμού με την Σαουδική Αραβία όσον αφορά την διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού για τις ευρωπαϊκές χώρες», όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Υεμένη, ο Μακρόν επαίνεσε τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας να «βρει μια πολιτική, παγκόσμια και χωρίς αποκλεισμούς λύση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε την ελπίδα του ότι η εκεχειρία θα συνεχιστεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μπιν Σαλμάν και ο Μακρόν συζήτησαν επίσης για την επισιτιστική ασφάλεια και συμφώνησαν να αυξήσουν την συνεργασία τους «για να μετριάσουν τις επιπτώσεις» του πολέμου στην Ουκρανία.

«Καθώς φεύγω από την φιλική σας χώρα, μου δίνει μεγάλη χαρά να εκφράσω στην Εξοχότητά σας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη και εκτίμησή μου για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία που δόθηκε σε εμένα και την αντιπροσωπεία που με συνόδευσε», έγραψε ο μπιν Σαλμάν σε μήνυμά του που αναρτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ ότι το χρήμα ρέει στον στρατό του Ισραήλ παρά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα