ΑΘΗΝΑ
06:10
|
20.09.2024
Η διακήρυξη επιτρέπει στο ιατρικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης να χορηγεί εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Καλιφόρνια κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων, όντας η δεύτερη πολιτεία μέσα σε τρεις ημέρες που το κάνει καθώς οι αμερικανικές αρχές επιταχύνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ, δήλωσε ότι ανακήρυξη θα βοηθήσει την πολιτεία να συντονίσει την απόκρισή της, να αναζητήσει περισσότερα εμβόλια και να ηγηθεί προσπαθειών προσέγγισης και εκπαίδευσης σχετικά με το πού μπορούν να λάβουν οι άνθρωποι θεραπεία και εμβόλια.

Η Καλιφόρνια, η πολυπληθέστερη πολιτεία του των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθεί τα βήματα παρόμοιων δηλώσεων που εκδόθηκαν από τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 5.800 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της χώρας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πρόσφατα την ευλογιά των πιθήκων παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Η διακήρυξη του Νιούσομ επιτρέπει στο ιατρικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης να χορηγεί εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων που έχουν εγκριθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η πολιτεία ανακοίνωσε επίσης ότι βασίζεται στα βήματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού για να δημιουργήσει κλινικές εμβολιασμού και να διασφαλίσει ότι υπάρχει προσέγγιση σε ευάλωτους πληθυσμούς σε συνεργασία με τοπικούς και κοινοτικούς οργανισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα