ΑΘΗΝΑ
17:03
|
27.04.2024
Η Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποτρέψουν την περαιτέρω κλιμάκωση των εχθροπραξιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της Μόσχας για την κλιμάκωση της κατάστασης στη Γάζα, η οποία όπως υποστήριξε είναι αποτέλεσμα ισραηλινών επιθέσεων.

«Η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά για το νέο κύμα ένοπλης βίας στη ζώνη της σύγκρουσης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ», ανέφερε η Ζαχάροβα, και παρακολουθεί τις εξελίξεις για την «ανανέωση της πλήρους κλίμακας στρατιωτικής αντιπαράθεσης και την περαιτέρω επιδείνωση της ήδη αξιοθρήνητης ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα».

 «Οι αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πυροδότησαν μια άλλη κλιμάκωση την 5η Αυγούστου, ως απάντηση στην οποία Παλαιστίνιοι ένοπλοι μαχητές εξαπέλυσαν μαζικούς αδιάκριτους βομβαρδισμούς στο ισραηλινό έδαφος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν 10 Παλαιστίνιους και άφησαν πάνω από 80 τραυματίες».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε επίσης «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να αποτρέψουν την κλιμάκωση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν αμέσως στο βιώσιμο καθεστώς κατάπαυσης του πυρός».

Επιπλέον, η Ζαχάροβα επανέλαβε την πάγια θέση της Ρωσίας, «η οποία αντικατοπτρίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για την υποστήριξη μιας συνολικής και μακροπρόθεσμης διευθέτησης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης σύμφωνα με την αρχή των δύο κρατών».

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να «δοθεί τέλος στην περιοδική βία παρά μόνο εντός ενός πλαισίου διαπραγματευτικής διαδικασίας, το αποτέλεσμα του οποίου θα πρέπει να είναι η επίτευξη των νόμιμων εθνικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού να ιδρύσει το ανεξάρτητο κράτος του εντός των συνόρων του 1967».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα