ΑΘΗΝΑ
10:51
|
20.09.2024
Ο 58χρονος άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Παλαιστίνιος άνδρας σκοτώθηκε σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από πυροβολισμό των ισραηλινών δυνάμεων κατά την διάρκεια επιδρομής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Ο 58χρονος Σαλάχ Ταουφίκ Σαουάφτα πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην πόλη Τούμπας της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει τον Σαουάφτα στιγμές πριν πυροβοληθεί. Ακούγονται πυροβολισμοί καθώς ο Σαουάφτα σπεύδει να καλυφθεί μέσα σε ένα αρτοποιείο.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι Παλαιστίνιοι στην Τούμπας εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ και άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεών του, οι οποίες απάντησαν πυροβολώντας. Κατά την διάρκεια της νύχτας, ο στρατός συνέλαβε πέντε υπόπτους από την Τούμπας και την κοντινή πόλη Ταμούν, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στον σχεδιασμό «τρομοκρατικών επιθέσεων», ανέφερει ανακοίνωσή του ισραηλινού στρατού.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ισραηλινά αεροσκάφη σφυροκόπησαν την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας σε αυτό που ο στρατός υποστήριξε ότι ήταν μια «προληπτική επίθεση» για την αποτροπή επικείμενης απειλής για το Ισραήλ. Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και παιδιών, και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα