ΑΘΗΝΑ
21:31
|
21.05.2024
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στον Ιρανό υπουργό Πληροφοριών και στο αρμόδιο υπουργείο με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνο-επιθέσεις στην Αλβανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πακέτο κυρώσεων στο Ιράν επέβαλε σήμερα το απόγευμα το αμερικανικό, ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών κατηγορώντας τον Ιρανό υπουργό Πληροφοριών Ισμαήλ Κατίμπ και το αρμόδιο υπουργείο για κυβερνο-επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Από το 2007 το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών και Ασφάλειας και οι αντιπρόσωποί του πραγματοποιούν κακόβουλες κυβερνο-επιθέσεις βάζοντας στο στόχαστρο την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ιδιωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο σε ποικίλους κρίσιμους τομείς υποδομών» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση κατηγορεί το Ιράν πως ήταν πίσω από τις κυβερνο-επιθέσεις σε κρατικά συστήματα πληροφορικής της Αλβανίας τον περασμένο Αύγουστο, που είχε ως συνέπεια την απέλαση των Ιρανών διπλωματών από τα Τίρανα.

«Δεν θα ανεχθούμε τις εντεινόμενα επιθετικές κυβερνο-επιθέσεις του Ιράν που στοχοποιούν τις ΗΠΑ, ή τους συμμάχους και εταίρους μας» καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Σφοδρές αντιδράσεις από Νετανιάχου και Γκάλαντ για την πρόταση του εισαγγελέα Χαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα