ΑΘΗΝΑ
02:55
|
21.09.2024
Ο πρόεδρος της χώρας, Αλάρ Καρίς, δήλωσε σήμερα ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια είναι έτοιμα να εκταμιευθούν για την έναρξη της επιχείρησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Εσθονίας, Αλάρ Καρίς, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα προετοιμάζεται για την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια είναι έτοιμα να εκταμιευθούν για την έναρξη της επιχείρησης.

«Είναι σημαντικό για την Εσθονία οι μονάδες του ΝΑΤΟ να είναι έτοιμες να προστατεύσουν την Εσθονία από την πρώτη στιγμή μιας πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να σχεδιαστούν συγκεκριμένες μονάδες για αυτό», ανέφερε ο Καρίς σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ναύαρχο Ρομπ Μπάουερ.

«Η κυβέρνηση έχει διαθέσει πρόσθετη χρηματοδότηση για την ταχεία ανάπτυξη νέων στρατιωτικών δυνατοτήτων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για μια μεραρχία που θα επιτρέπει στις συμμαχικές δυνάμεις να συνεργάζονται απρόσκοπτα και να υπηρετούν μαζί με τις Εσθονικές Αμυντικές Δυνάμεις», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την επέκταση της συμμαχίας, ο Καρίς εξέφρασε την ελπίδα ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό. «Αυτό διευρύνει σημαντικά τις ευκαιρίες της συμμαχίας και επίσης ενισχύει την περιφερειακή αμυντική συνεργασία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας ως ενιαίο χώρο από στρατιωτική άποψη», δήλωσε ο αρχηγός του εσθονικού κράτους.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο, το ΝΑΤΟ αύξησε την  στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσαν τον περασμένο Ιούνιο ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας σε «πάνω από 300.000».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα