ΑΘΗΝΑ
08:00
|
27.04.2024
Ένα σκίτσο του MATE για την ενεργειακή κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για έναν δύσκολο χειμώνα προετοιμάζονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο για να καλύψουν τις ελλείψεις στον τομέα της ενέργειας. Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ικανοποιούν πολλά κράτη-μέλη, όπως η Γερμανία, που στρέφεται προς άλλους παρόχους στη Μέση Ανατολή για να αντιμετωπίσει τις μειωμένες ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η Γαλλία έχει ανακοινώσει μια σειρά από συμβολικά μέτρα για τον περιορισμό κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Σχεδόν οκτώ στους 10 Βέλγους λένε ότι χρησιμοποιούν «λιγότερο ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό ή καύσιμα θέρμανσης». Η Ολλανδία εξετάζει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, για τα συμβόλαια από την Πρωτοχρονιά του 2023. Οι Φινλανδοί προειδοποιήθηκαν από τον εθνικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Fingrid ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για διακοπές ρεύματος. 

Στην Ελλάδα ο υπουργός Ενέργειας δεσμεύτηκε για πολύ μικρές, σχεδόν μηδενικές πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή ρεύμα με «δελτίο». Γενικά ένας πολύ διαφορετικός χειμώνας περιμένει την Ευρώπη που έχει βγει από την πρίζα, όπως σχολιάζει στο σκίτσο ο Αργεντινός Matías Tejeda (MATE).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα