ΑΘΗΝΑ
17:28
|
28.09.2024
Η γενική επιστράτευση αφορά μόνο το 1,1% των συνολικών διαθέσιμων πόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λεπτομέρειες σχετικά με την μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του σημερινού διαγγέλματός του ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Όπως είπε «η επιστράτευση είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της γραμμής επαφής μήκους 1.000 χιλιομέτρων, καθώς και των απελευθερωμένων εδαφών» και συμπλήρωσε ότι το διάταγμα που εκδόθηκε αφορά 300.000 επιπλέον στρατιωτικό που θα κληθεί, σταδιακά, να υπηρετήσει στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν θα κληθούν φοιτητές ή όσοι έχουν υπηρετήσει απλά ως στρατεύσιμοι, αλλά όσους έχουν συγκεκριμένη στρατιωτική ειδικότητα και μαχητική εμπειρία.

Η μερική επιστράτευση θα επηρεάσει μόνο το 1,1% των συνολικών δυνάμεων της χώρας και δεν θα επηρεάσει το σύνολο των εφέδρων, που ανέφερε ότι προσεγγίζει τα 25 εκατομμύρια, ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, κάνοντας λόγο για μια ενέργεια που δεν είναι  «μεμονωμένη» αλλά εντάσσεται σε ένα σχέδιο.

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανέρχονται σε 61.000 νεκρούς και 49.000 τραυματίες, εκτιμώντας ότι η Ουκρανία έχει ήδη χάσει το μισό στρατό της, ενώ ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών είναι 5937 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα