ΑΘΗΝΑ
23:46
|
27.04.2024
Η ακύρωση συνδέεται με το διάγγελμα Πούτιν και τις νέες κατευθυντήριες γραμμές των Βρυξελλών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Από κυπριακής πλευράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος εξήγησε ότι η συνάντηση ακυρώθηκε στη σκιά των εξελίξεων που διαδραματίζονται στην Ουκρανία και μετά το χθεσινό διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο της Κύπρου, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι πλέον διάγουμε μια νέα κρίσιμη περίοδο σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές από τις Βρυξέλλες για αποφυγή διμερών επαφών με τη Ρωσία, τις οποίες δεν μπορεί η Λευκωσία να αγνοήσει.
 
Τέλος, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η συνάντηση Αναστασιάδη-Λαβρόφ είχε κλείσει εδώ και αρκετές μέρες και δεν σχετίζεται με τα δημοσιεύματα περί δήθεν έναρξης πτήσεων μεταξύ Ρωσίας-ψευδοκράτους. Υπαινίχθηκε ωστόσο ότι το εν λόγω θέμα συμπεριλήφθη στην ατζέντα της συνάντησης που δεν έγινε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα