ΑΘΗΝΑ
21:27
|
20.09.2024
Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στην κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της στο ΑΤ Ομονοίας από δύο αστυνομικούς σήμερα, στις 19:30 στα Προπύλαια
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας από δύο αστυνομικούς καλούν φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 19:30 στα Προπύλαια, δύο μόλις ημέρες μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση που έληξε με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να επιτίθενται απρόκλητα, για ακόμη μια φορά, στις χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στην πορεία. 

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο ταξική, πατριαρχική και δεμένη με την κυρίαρχη εξουσία είναι η αστική δικαιοσύνη. Οι δύο αστυνομικοί που βίασαν την 19χρονη στο ΑΤ Ομονοίας, δηλαδή μέσα σε κρατική υπηρεσία, αφέθηκαν κιόλας ελεύθεροι» αναφέρει σε ανάρτησή της η συλλογικότητα Sabbat, συμπληρώνοντας πως «αυτή την εικόνα δίνει το σύστημα προς πάσα κατεύθυνση: είσαι αστυνομικός, φορέας οποιασδήποτε εξουσίας ή έχεις χρήματα; Μπορείς να γλυτώσεις ο,τι κι αν κάνεις. Αυτό μας έμαθαν και με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, αυτό μας έμαθαν με την αποφυλάκιση Λιγνάδη παρά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του για βιασμους ανηλίκων. Ωστόσο η αλληλεγγύη και οι αγώνες μας έχουν σταθεί ως τώρα εμπόδιο στα σχέδιά τους».

Την ίδια στιγμή στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που βιάστηκε και εξαναγκάστηκε σε έκδοση από τον Ηλία Μίχο και όπως φαίνεται ένα ολόκληρο κύκλωμα, η μητέρα του κοριτσιού προφυλακίστηκε με ελάχιστα στοιχεία, όταν ήδη τα παιδιά της και άλλα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος σπεύδουν προς διάψευση των ελλιπών ως τώρα στοιχείων. σε τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να στοιχειοθετηθεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία, όσο η μαστροπεία εις βάρος του παιδιού σου θα περίμενε κανείς πως γίνεται εις βάθος διερεύνηση προκειμένου να προχωρήσει μια προφυλάκιση. Δεν υπερασπιζόμαστε ντε φάκτο την αθωότητά της, αλλά είναι να προκαλεί εντύπωση το πόσο εύκολα “αλλάζει” το κέντρο βάρους της συζήτησης στο δημόσιο λόγο. Από εκεί που στρεφόταν σε πρόσωπα με χρήματα, εξουσία, με πλοκάμια με τον εγχώριο αστικό πολιτικό κόσμο, με συνδέσεις ακόμη και με στελέχη  της κυβέρνησης, ξαφνικά όλο το κλίμα αλλάζει και φαίνεται το πιο σημαντικό να είναι η ενδεχόμενη, και χωρίς στιβαρά στοιχεία (προς το παρόν) εμπλοκή μιας φτωχής γυναίκας. 

«Το σύστημά τους είναι σάπιο. Εμείς θα τα αλλάξουμε όλα! Θα βάλουμε τέλος στην τρομοκρατία και την καταστολή. Ενάντια στην συγκάλυψη του συστήματος, την πατριαρχική ταξική αστική δικαιοσύνη, για ένα κόσμο χωρίς έμφυλη βία και διακρίσεις. Καμία μόνη-κανενα μόνο στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά! Καμία μόνη. Κανένα λιγότερο» καταλήγει το κάλεσμα. 

«Καταγγέλουμε τον βιασμό της 19χρονης αδερφής μας στο ΑΤ Ομόνοιας από δύο αστυνομικούς και την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος. Στεκόμαστε αλληλέγγυες δίπλα σε όλα τα θύματα έμφυλης κρατικής βίας» αναφέρει από την πλευρά της η Συνέλευση 8 Μάρτη. 

⛔️ Όχι στην συγκάλυψη του βιασμού της 19χρονης.

⛔️ Όχι στον επανατραυματισμό και στην τρομοκράτηση των θυμάτων.

? Απέναντι στην έμφυλη κρατική βία, καμία αδερφή μας μόνη!

«Τεράστια δύναμη απέναντι στο αγαπημένο του Κράτους κολαστήριο της Ομόνοιας»

«Η 19χρονη γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς, επιδεικνύοντας περίσσεια δύναμη απέναντι σε έναν από τους πιο προστατευόμενους από το Κράτος χώρους: Την αστυνομία. Πόσο μάλλον, το γνωστό κολαστήριο της Ομόνοιας, το αγαπημένο του Κράτους χρόνια τώρα, εκείνο που εξευτελίζει και κακοποιεί μετανάστες/ριες, που βασανίζει άτομα με αναπηρία, σε εκείνο που μυστηριωδώς πέθανε ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ και που ακόμη υπάρχει για να σπέρνει τον τρόμο» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση συλλογικότητες, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην πορεία.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο θύμα και ενάντια στον μισογυνισμό, την αστυνομοκρατία και το ξέπλυμα των βιαστών από το Κράτος, την Δευτέρα 24/10 στις 7μ.μ, στα Προπύλαια και πορεία προς το Αστυνομικό Κολαστήριο Ομόνοιας.

Η 19χρονη γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς, επιδεικνύοντας περίσσεια δύναμη απέναντι σε έναν από τους πιο προστατευόμενους από το Κράτος χώρους: Την αστυνομία. Πόσο μάλλον, το γνωστό κολαστήριο της Ομόνοιας, το αγαπημένο του Κράτους χρόνια τώρα, εκείνο που εξευτελίζει και κακοποιεί μετανάστες/ριες, που βασανίζει άτομα με αναπηρία, σε εκείνο που μυστηριωδώς πέθανε ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ και που ακόμη υπάρχει για να σπέρνει τον τρόμο.

Η αλληλεγγύη και η στήριξή μας είναι απαραίτητη και είναι ανάγκη να είμαστε δίπλα της μέχρι το τέλος, απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.Το Κράτος ήδη άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους δύο αστυνομικούς, παρά το οπτικοακουστικό υλικό, παρά την ιατροδικαστική έκθεση, παρά την αλλαγή της κατάθεσής τους, παρά την ίδια την κατάθεση της 19χρονης. Ενώ, δεν έχει λείψει η ενοχοποίηση και ο διασυρμός της από μισογύνηδες στα ΜΜΕ, που σπεύδουν να ξεπλύνουν τους βασανιστές, που σπεύδουν να υπερασπιστούν την βαρβαρότητα.– Να δικαιωθεί άμεσα η 19χρονη, να της δοθεί οποιαδήποτε στήριξη έχει ανάγκη εντελώς δωρεάν (ψυχολογική, οικονομική, ιατροφαρμακευτική)– Να δημιουργηθούν άμεσα εκτός αστυνομίας κοινωνικές δομές για κακοποιημένες γυναίκες με εξειδικευμένο προσωπικό στην σεξιστική βία σε κάθε γειτονιά, στις οποίες θα γίνονται οι καταγγελίες– Να κλείσει το Α.Τ. Ομόνοιας, αυτό το κολαστήριο δολοφόνων και βασανιστών– Να τσακίσουμε την αστυνομοκρατία, έξω οι μπάτσοι από τις ζωές μας

Υπογράφουν:

  • Αναμέτρηση- οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά
  • Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
  • Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
  • ΞΕΚΙΝΗΜΑ- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
  • ΟΚΔΕ Σπάρτακος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Αναστάτωση σε πτήση της Scandinavian Airlines: Ποντίκι πετάχτηκε μέσα από γεύμα επιβάτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα