ΑΘΗΝΑ
02:30
|
28.04.2024
«Αν οι Ρεπουμπλικάνοι διεκδικήσουν τις λίγες έδρες που χρειάζονται στη Γερουσία, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για εμάς».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ολοκληρώσει την αγορά πολεμικών αεροσκαφών F-16 θα ήταν «πολύ πιο εύκολη» εάν οι Ρεπουμπλικάνοι καταλήξουν να ελέγχουν τη Γερουσία των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Η ελπίδα μου είναι ότι ο επόμενος μήνας θα είναι γεμάτος με κάποια καλά νέα και θα προχωρήσουμε προς μια πολύ θετική κατεύθυνση στο θέμα των F-16», φέρεται να είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους σε πτήση από το Ουζμπεκιστάν. «Αν οι Ρεπουμπλικάνοι διεκδικήσουν τις λίγες έδρες που χρειάζονται στη Γερουσία, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για εμάς».

Μετά τη χθεσινή νίκη των Δημοκρατικών στην Αριζόνα, οι δύο κρίσιμες έδρες για τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ είναι αυτές της Νεβάδα, όπου η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, και της Τζόρτζια, όπου θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές τον επόμενο μήνα. Καθώς σε περίπτωση ισοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία καλείται να ψηφίσει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, εάν οι Ρεπουμπλικανοί δεν εξασφαλίσουν και τις δύο έδρες, το σώμα θα περάσει στον έλεγχο των Δημοκρατικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα