ΑΘΗΝΑ
18:49
|
19.09.2024
Η Φρίντα, ο σκύλος διάσωσης που αναδείχθηκε σε ήρωας και εθνικό σύμβολο μετά από τον φονικό σεισμό στο Μεξικό το 2017, πέθανε από φυσικά αίτια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Φρίντα, ο σκύλος διάσωσης που αναδείχθηκε ως ήρωας και εθνικό σύμβολο μετά από τον ισχυρό σεισμό που κατέστρεψε περιοχές του Μεξικού το 2017, πέθανε την Τρίτη από φυσικά αίτια, ανακοίνωσε το Μεξικανικό Ναυτικό.

Γνωστή για τα ειδικά κατασκευασμένα γυαλιά και τις μπότες της για σκυλάκια, η Φρίντα έγινε σταρ των social media και σύμβολο της ανθεκτικότητας των Μεξικανών απέναντι στην τραγωδία μετά τον σεισμό του 2017 που σκότωσε εκατοντάδες μέσα και γύρω από την Πόλη του Μεξικού.

Αν και τα κατορθώματά της ήταν επιρρεπή σε διαδικτυακές φήμες, το Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι η Φρίντα, η οποία αποσύρθηκε από την υπηρεσία το 2019, διέσωσε δώδεκα ανθρώπους και εντόπισε τα πτώματα 43 ανθρώπων σε σχεδόν μια δεκαετία.

Η Φρίντα ξεκίνησε το έργο της διάσωσης μετά τον σεισμό του 2010 στην Αϊτή, όπου βρήκε 12 ανθρώπους ζωντανούς στα ερείπια. Βοήθησε επίσης τις προσπάθειες διάσωσης μετά από μια κατολίσθηση στον Ισημερινό το 2017, λίγους μήνες πριν από τον σεισμό στην Πόλη του Μεξικού που την είδε να μετατρέπεται σε εθνικό σύμβολο.

Λίγο μετά τη γέννησή της το 2009, η Φρίντα ξεκίνησε την εκπαίδευσή της για έρευνα και διάσωση, την οποία ολοκλήρωσε στο χρονικό διάστημα ρεκόρ των οχτώ μηνών, ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό.

Το Πολεμικό Ναυτικό θυμάται τη Φρίντα για την «ανεξαρτησία, τη συγκέντρωση, την ισορροπημένη ιδιοσυγκρασία, την αφοβία, την περιέργεια», καθώς και την «ενσυναίσθησή της προς τους ανθρώπους».

Η Φρίντα «έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες οικογένειες του Μεξικού στις πιο πιεστικές στιγμές», δήλωσε ο αρχηγός του ναυτικού του Μεξικού, Χοσέ Ραφαέλ Οτζέντα.

Ένα άγαλμα σε φυσικό μέγεθος προς τιμήν της Φρίντα αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα έξω από τα κεντρικά γραφεία του Πολεμικού Ναυτικού στη γειτονιά Κογιοακάν της Πόλης του Μεξικού, με τη Φρίντα παρούσα σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της.

«Η ζωή σας μας παρακινεί να συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα για να υπηρετήσουμε το Μεξικό», γράφει το άγαλμα. «Ευχαριστώ αγαπητή Φρίντα!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς εργαζομένων του

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα