ΑΘΗΝΑ
21:26
|
24.09.2024
Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ συμφώνησε με αίτημα του αναπληρωτή πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης για ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντόμινικ Ράαμπ αποκάλυψε ότι έχουν γίνει δύο επίσημες καταγγελίες για την επιθετική συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια προηγούμενων θητειών ως υπουργού.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ συμφώνησε με αίτημα του αναπληρωτή πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης για ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες.

Ο Ντόμινικ Ράαμπ έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από καταγγελίες εφημερίδων ότι εκφόβιζε αξιωματούχους κατά τις θητείες του, καταγγελίες τις οποίες έχει αρνηθεί.

Πρόσθεσε ότι θα «συνεργαστεί πλήρως» σε οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά του.

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργού Σουνάκ, ο κ. Ράαμπ ανέφερε ότι οι καταγγελίες σχετίζονται με την περίοδο που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και Υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Πρόσθεσε ότι «δεν είχε ποτέ ανεχτεί τον εκφοβισμό» και «πάντα προσπαθούσε να ενισχύσει και να ενδυναμώσει» τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η επιστολή του Ράαμπ ήρθε λίγες ώρες πριν αντιμετωπίσει την πιθανότητα ερωτήσεων σχετικά με τη συμπεριφορά του ενώ αντικαθιστούσε τον Ρίσι Σούνακ στις Ερωτήσεις του Πρωθυπουργού.

Ο Σούνακ, ο οποίος βρίσκεται στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν γνώριζε καμία επίσημη καταγγελία εναντίον του αναπληρωτή πρωθυπουργού του.

Πηγές κοντά στον Ντόμινικ Ράαμπ είπαν ότι οι καταγγελίες είχαν μόλις γίνει.

Σε επιστολή του απαντώντας στον Ράαμπ, ο κ. Σούνακ είπε: «Γνωρίζω ότι θα είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τις καταγγελίες εναντίον σας και συμφωνείτε ότι η διαδικασία με αυτόν τον τρόπο είναι η σωστή πορεία δράσης». Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσει η έρευνα ή ποιος θα τη διενεργήσει.

Μια τέτοια έρευνα θα εμπίπτει κανονικά στην αρμοδιότητα του συμβούλου του πρωθυπουργού για υπουργική συμπεριφορά. Ωστόσο, αυτή η θέση είναι κενή από τότε που ο προηγούμενος ένοικος Λόρδος Γκέιντ παραιτήθηκε τον Ιούνιο, αφού παραδέχθηκε ότι ο Τζόνσον μπορεί να έχει παραβιάσει τους υπουργικούς κανόνες για το Partygate.

Ο Ντόμινικ απολύθηκε από τη θέση του γραμματέα Δικαιοσύνης και αναπληρωτή πρωθυπουργού από την πρώην πρωθυπουργό Λιζ Τρας όταν ανέλαβε την εξουσία τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ο βουλευτής του Έσερ και Γουόλτον επαναδιορίστηκε και στους δύο ρόλους από τον Ρίσι Σούνακ μετά την εκλογή του ως ηγέτη των Συντηρητικών από τους βουλευτές του κόμματος.

Την Τρίτη, ο πρώην ανώτατος δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι συνάδελφοι «φοβήθηκαν» να πάνε στο γραφείο του κ. Ράαμπ όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λόρδος ΜακΝτόναλντ είπε στο Times Radio ότι ο Ράαμπ ήταν «πολύ απότομος με τους ανθρώπους» και «οι άνθρωποι ένιωθαν ταπεινωμένοι». Ο Λόρδος είπε ότι «είχε αρκετές συνομιλίες» με τον Ντόμινικ Ράαμπ σχετικά με τη συμπεριφορά του, αλλά δεν γνώριζε καμία επίσημη καταγγελία σχετικά με αυτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Δημοσκόπηση CNN: Ένας πόντος διαφορά για Κάμαλα-Τραμπ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παρέμεινε για άλλη μια φορά άβουλος μπροστά στον Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα