ΑΘΗΝΑ
08:19
|
27.04.2024
Η Βρετανή τραγουδίστρια και στιχουργός επιτυχιών όπως το Little Lies και Everywhere πέθανε σε ηλικία 79 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια και στιχουργός του συγκροτήματος Fleetwood Mac, Κριστίν Μακβί. Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε από την οικογένειά της, η οποία ανέφερε πως η Κριστίν Μακβί «έφυγε ήσυχα» σε νοσοκομείο έχοντας δίπλα της όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα.  

Η Βρετανή τραγουδίστρια και στιχουργός έγραψε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως τα: Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me και το Songbird. Υπήρξε μέλος των Fleetwood Mac για 28 χρόνια, όταν το 1998 τους άφησε για λίγο, αλλά αποφάσισε να ξαναπαίξει με την αγαπημένη της μπάντα το 2014.

Το συγκρότημα Fleetwood Mac – η ονομασία του οποίου προέρχεται από τα επώνυμα των ιδρυτών, του μπασίστα Τζον Μακβί και του ντράμερ Μικ Φλίτγουντ – δημιουργήθηκε το 1967, αλλά με την πάροδο των ετών έγιναν προσθαφαιρέσεις μελών.

Η Κριστίν Πέρφεκτ γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1943 στη νοτιοδυτική Αγγλία. Εντάχθηκε στους Fleetwood Mac το 1970, δύο χρόνια μετά τον γάμο της με τον Τζον Μακβί (σ.σ. επέλεξε να κρατήσει το επώνυμό του). Το ζευγάρι χώρισε το 1976, αφού η Κριστίν ερωτεύτηκε έναν τεχνικό φωτισμού, αλλά διατήρησε επαγγελματική σχέση με τον πρώην σύζυγό της.

Το άλμπουμ «Rumours» (κυκλοφόρησε το 1977) είναι εμπνευσμένο από τους χωρισμούς των δύο ζευγαριών του συγκροτήματος: των Κριστίν και Τζον Μακβί και του Λίντσεϊ Μπάκιγχαμ με τη Στίβι Νικς. Πούλησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η Κριστίν Μακβί κυκλοφόρησε φέτος ένα σόλο άλμπουμ με τον τίτλο «Songbird».

Οι Fleetwood Mac δήλωσαν για την απώλεια της συνεργάτιδάς τους: «Ήμασταν τυχεροί που την είχαμε στη ζωή μας. Ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, αγαπήσαμε βαθιά την Κριστίν και είμαστε ευγνώμονες για τις εκπληκτικές αναμνήσεις που έχουμε. Θα μας λείψει τόσο πολύ».

Σε ανάρτησή της στο Instagram η Στίβι Νικς έγραψε: «Πριν από λίγες ώρες μου είπαν ότι απεβίωσε η καλύτερη μου φίλη στον κόσμο από το 1975 που τη γνώρισα. Δεν γνώριζα καν ότι ήταν άρρωστη… μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stevie Nicks (@stevienicks)

Ήθελε να είμαι στο Λονδίνο, αλλά μου είπαν να περιμένω. Από το Σάββατο ένα τραγούδι στροβιλίζει μέσα στο μυαλό μου. Ήθελα να μπορούσα να της το τραγουδήσω από κοντά. Θα της το τραγουδήσω τώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα