ΑΘΗΝΑ
11:31
|
30.04.2024
«Με βάση την εμπειρία μου, υπάρχει συνήθως ένα δεύτερο κύμα συλλήψεων», δήλωσε ο Γκέοργκ Μάιερ, υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές αρχές αναμένουν περαιτέρω συλλήψεις και επιδρομές τις επόμενες ημέρες σε σχέση με μια ακροδεξιά ομάδα που οι εισαγγελείς λένε ότι προετοίμαζε πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησης για να τοποθετήσει ως εθνικό ηγέτη ένα πρώην μέλος γερμανικής βασιλικής οικογένειας.

«Με βάση την εμπειρία μου, υπάρχει συνήθως ένα δεύτερο κύμα συλλήψεων», δήλωσε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο Deutschlandfunk ο Γκέοργκ Μάιερ, υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας.

Ο προβλεπόμενος νέος ηγέτης «Ερρίκος 13ος του Ρόις», ο οποίος χρησιμοποιεί τον τίτλο του πρίγκιπα είναι απόγονος του βασιλικού Οίκου του Ρόις στη Θουριγγία.

Είκοσι πέντε μέλη και υποστηρικτές της ομάδας συνελήφθησαν την Τετάρτη σε επιδρομές που περιλάμβαναν περίπου 3.000 μέλη του προσωπικού ασφαλείας που ο Μάιερ περιέγραψε ως πρωτοφανείς στη σύγχρονη γερμανική ιστορία.

Ο Χόλγκερ Μουντς, επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF το βράδυ της Τετάρτης ότι αναμένει επίσης να έρθουν στο φως περισσότεροι ύποπτοι τις επόμενες ημέρες.

Ο Μάιερ ξεχώρισε το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο είναι στο κοινοβούλιο της πολιτείας, επειδή κατέληξε να γίνει διεπαφή για ακροδεξιούς εξτρεμιστές και να διαδίδει αυτό που ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών της Θουριγγίας ονόμασε «φαντασιώσεις για βίαιο πραξικόπημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα