ΑΘΗΝΑ
10:34
|
27.04.2024
Χιλιάδες Νοτιοκορεάτες ανησύχησαν σήμερα από τις περίεργες λάμψεις και φώτα που αντίκρισαν στον νυχτερινό ουρανό. Όμως, δεν ήταν εξωγήινης προέλευσης αυτά που είδαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φωτιά» πήραν σήμερα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στη Νότια Κορέα όταν χιλιάδες πολίτες έκαναν αναρτήσεις έχοντας οι μεν την εντύπωση πως αντίκρισαν UFO και οι δε πως ξεκίνησε ο πόλεμος με τη γειτονική Βόρεια Κορέα!

Τελικά, δεν ήταν μήτε UFO, μήτε βορειοκορεατικός πύραυλος αλλά δημιούργημα του νοτιοκορεατικού στρατού…

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που ανάγκασε τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου ‘Αμυνας να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, «σκοτώνοντας», από την άλλη, με λίγες φράσεις, τον ενθουσιασμό και την πεποίθηση ορισμένων πως ήρθαν επιτέλους και οι εξωγήινοι μετά από διετή πανδημία, διαδοχικές χρηματοπιστωτικές και ενεργειακές κρίσεις.

Πύραυλος στερεών καυσίμων

Ο στρατός, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας,  προέβη σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου με στερεά καύσιμα στο πλαίσιο προσπαθειών για στρατιωτικά διαστημικά όπλα ή μέσα κατασκοπείας του ανήσυχου γείτονα. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως το γεγονός της εκτόξευσης του πυραύλου δεν δημοσιοποιήθηκε εξ αρχής γιατί αφορά «ευαίσθητα αμυντικά θέματα».

Τον περασμένο Μάρτιο η Νότια Κορέα έκανε την πρώτη επιτυχή δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου με στερεά καύσιμα, ο οποίος έχει μικρότερο κόστος κατασκευής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας η σημερινή εκτόξευση εντάσσεται στο πυραυλικό πρόγραμμα που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα