ΑΘΗΝΑ
17:46
|
27.04.2024
Υπερεκτιμημένες οι δυνατότητες που θα προσφέρουν στις δυνάμεις του Κιέβου, καθώς «καίγονται όπως όλα τα άλλα τεθωρακισμένα», λέει ο Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βάρος της πληρωμής για την παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα το επωμιστούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι ενώ οι Αμερικανοί «θα αποκομίσουν καλά κέρδη», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι δυνατότητες που θα προσδώσουν αυτές οι παραδόσεις στο καθεστώς του Κιέβου είναι υπερεκτιμημένες, καθώς και τα άρματα αυτά «καίγονται όπως όλα τα υπόλοιπα».

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, οι αντιφατικές δηλώσεις και αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, διαρροές και ούτω καθεξής από τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποσημειώνουν πως «δεν είναι όλα ομαλά στους κόλπους του ΝΑΤΟ», ούτε η διαθεσιμότητα αρμάτων είναι δεδομένη.

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι και αυτά τα άρματα μάχης καίγονται όπως όλα τα άλλα τεθωρακισμένα. Κοστίζουν πολύ και όλο αυτό το βάρος θα το επωμιστούν πρωτίστως οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, όπως πάντα δεν θα χάσουν τίποτα και πιθανότατα θα καρπωθούν σημαντικά κέρδη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να προμηθεύσει άρματα μάχης στο Κίεβο, ο ρωσικός στρατός θα τα καταστρέψει με τον ίδιο τρόπο όπως όλα τα άλλα δείγματα εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ. Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι μια πιθανή θετική απόφαση για την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με επιχειρήματα για «αμυντικά όπλα», τονίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος είναι ο πραγματικός επιτιθέμενος στην σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα