ΑΘΗΝΑ
10:27
|
22.06.2026
Αναμενόμενη εξέλιξη. Άδοξο τέλος. Τα ΕΛ.ΤΑ-Ενέργεια κάλεσαν ήδη τους πελάτες τους να αναζητήσουν διαφορετικούς παρόχους ως τις 8 Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τίτλους τέλους πέφτουν τον Μάιο στις ατυχείς προσπάθειες των ΕΛ.ΤΑ να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Ενέργειας περίπου πέντε χρόνια μετά την έναρξη του εγχειρήματος.

Ο κρατικός φορέας, που θα μπορούσε να παίξει ρόλο εξισορρόπησης στην αγορά ηλεκτρισμού στο φόντο της ενεργειακής κρίσης και της χρυσής κερδοφορίας των περισσότερων εταιριών του κλάδου χαρίζει τους πελάτες του στους ιδιώτες ανταγωνιστές, έχοντας υπονομευτεί ποικιλοτρόπως με ευθύνη και των δύο τελευταίων κυβερνήσεων.

Την απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΛΤΑ-Ενέργεια ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας στέλνοντας μεατξύ άλλων επιστολές (εκτός από τους πελάτες της) στο ελληνικό «Χρηματιστήριο Ενέργειας», το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Τα ΕΛΤΑ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως πάροχος ηλεκτρισμού το 2017. Στο τέλος του 2020 η κυβέρνηση ενέκρινε τη χορήγηση 300 εκατ. ευρώ για τη «διάσωση» των ΕΛΤΑ-Ενέργεια με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Πάρθια Βέλη της Τούλσι Γκάμπαρντ καταρρίπτουν την προπαγάνδα για τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια

Αλβανία: Μεγάλη διαδήλωση κατά του θερέτρου που συνδέεται με τον Κούσνερ

Ο πρόεδρος της Βολιβίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εντολή Ερντογάν για επανάληψη των συνομιλιών σχετικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα