ΑΘΗΝΑ
04:58
|
19.05.2024
Ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα από το 2008 προκειμένου να εξακριβώσει εάν και ποιες ποινικές ευθύνες αποδόθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα στοιχεία για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας σε όλο το δίκτυο ζήτησε σήμερα εγγράφως από την διοίκηση του ΟΣΕ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος προκειμένου να ενημερωθεί επακριβώς για το πόσα θανατηφόρα δυστυχήματα έγιναν, πόσα θύματα προκάλεσαν και εάν και ποιες ποινικές ευθύνες αποδόθηκαν.

Κοντολογίς ο Ντογιάκος εμφανίζεται διατεθειμένος να επαναξιολογήσει εάν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν «πραγματικές» ή εάν θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά και άλλα άτομα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνα για τους χειρισμούς τους.

Πριν μερικές μέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει το φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που είχε προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Παράλληλα ο επικεφαλής της λεγόμενης «Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος», Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναβάθμισε τον έλεγχο στις συμβάσεις του ΟΣΕ σε βάθος 15ετίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα