ΑΘΗΝΑ
14:04
|
27.04.2024
Οι ερευνητές προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα για τα αστέρια πρώτης γενιάς μελετώντας τη χημική «υπογραφή» της πρώτης γενιάς σουπερνόβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα πρώτα αστέρια του Σύμπαντος γεννήθηκαν σε ομάδες και όχι μεμονωμένα. Σε αυτή την διαπίστωση οδηγήθηκαν πρόσφατα αστρονόμοι από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ιαπωνίας και το Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ με τη βοήθεια συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι ερευνητές προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα για τα αστέρια πρώτης γενιάς μελετώντας τη χημική «υπογραφή» της πρώτης γενιάς σουπερνόβα που αποτυπώθηκε στην επόμενη γενιά αστεριών. Με βάση τη σύνθεσή τους τα εξαιρετικά φτωχά σε μέταλλα αστέρια (σπάνια αλλά αρκετά σε αριθμό για να αναλυθούν ως ομάδα) πιστεύεται ότι είναι αστέρια που σχηματίστηκαν μετά τον πρώτο γύρο των σουπερνόβα.

Επιστήμονες ανακάλυψαν με τη βοήθεια ΑΙ ότι τα πρώτα αστέρια του σύμπαντος  γεννήθηκαν σε ομάδες - The President

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε χτες στο περιοδικό «The Astrophysical Journal», οι ερευνητές αξιοποίησαν την Τεχνητή Νοημοσύνη προκειμένου να ερμηνεύσει τη χημική σύνθεση σε περισσότερα από 450 εξαιρετικά φτωχά σε μέταλλα αστέρια που έχουν παρατηρηθεί με τηλεσκόπια.

Εντόπισαν, έτσι, ότι το 68% αυτών των αστεριών έχουν χημικό αποτύπωμα που συνάδει με τον εμπλουτισμό από πολλαπλά προηγούμενα σουπερνόβα. Προκειμένου τα απομεινάρια από πολλά προηγούμενα σουπερνόβα να έχουν αναμειχθεί σε ένα μόνο αστέρι, συμπεραίνεται ότι τα σουπερνόβα πρέπει να έχουν εμφανιστεί σε κοντινή απόσταση και άρα σε πολλές περιπτώσεις τα αστέρια πρώτης γενιάς να έχουν σχηματιστεί μαζί σε ομάδες.

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει να μελετήσει με την ίδια μέθοδο και να βρει νέα δεδομένα από τρέχουσες και προγραμματισμένες έρευνες παρατήρησης για να κατανοήσει καλύτερα τις πρώτες μέρες του Σύμπαντος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Το ρομπότ Emo μπορεί να μαντέψει πότε θα χαμογελάσεις…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα