ΑΘΗΝΑ
07:51
|
20.09.2024
Το περιστατικό ακολουθεί τον εκτροχιασμό τουλάχιστον επτά άλλων εμπορικών τρένων στις ΗΠΑ από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια εμπορική αμαξοστοιχία της Canadian Pacific Railway εκτροχιάστηκε στη Βόρεια Ντακότα την Κυριακή, με αποτέλεσμα να χυθεί επικίνδυνη υγρή άσφαλτος. Η χθεσινή συντριβή είναι η πλέον πρόσφατη σε μια σειρά εκτροχιασμών στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην μικρή πόλη Γουάιντμερ λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε εκπρόσωπος της Canadian Pacific στα τοπικά ΜΜΕ. Ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης της κομητείας Ρίτσλαντ, Μπρετ Λάμπρεχτ, δήλωσε ότι 31 από τα 70 βαγόνια του τρένου έφυγαν από τη γραμμή. Μερικά από αυτά μετέφεραν υγρή άσφαλτο.

Η υγρή άσφαλτος είναι ένα εύφλεκτο προϊόν με βάση το πετρέλαιο, αλλά ο Λάμπρεχτ είπε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιτρέψουν στο υλικό να στερεοποιηθεί και θα μειώσουν την πιθανότητα πυρκαγιάς.

Η επιχείρηση καθαρισμού αναμένεται να διαρκέσει από επτά έως δέκα ημέρες, μετέδωσε το τοπικό ραδιόφωνο, επικαλούμενο προσωπικό έκτακτης ανάγκης.

Το περιστατικό ακολουθεί τον εκτροχιασμό τουλάχιστον επτά άλλων εμπορευματικών τρένων στις ΗΠΑ από τις αρχές Φεβρουαρίου. Ένα άλλο τρένο της Canadian Pacific που μετέφερε σιτάρι βγήκε από τις ράγες σε προάστιο του Σικάγο νωρίτερα την Κυριακή, ενώ πέντε φορτηγά βαγόνια που εκμεταλλευόταν η CSX Transportation έφυγαν από τη γραμμή στη Μασαχουσέτη την Πέμπτη.

Από ένα άλλο εμπορευματικό τρένο χύθηκε σιρόπι καλαμποκιού μετά από εκτροχιασμό στην Αριζόνα νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ ένα ακόμα τρένο εκτροχιάστηκε στη Δυτική Βιρτζίνια μια εβδομάδα νωρίτερα, χύνοντας ντίζελ σε ένα ποτάμι. Ο Φεβρουάριος είδε ένα τρένο με άνθρακα να βγαίνει από τις γραμμές στη Νεμπράσκα, ένα τρένο που μετέφερε γεωργικά προϊόντα στο Μίσιγκαν και κυρίως το καταστροφικό εκτροχιασμό του τρένου της Norfolk Southern Railway στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο.

Συνολικά 38 βαγόνια εκτροχιάστηκαν τότε στην Ανατολική Παλαιστίνη, πιάνοντας φωτιά και διαχέοντας τοξικό χλωριούχο βινύλιο στο περιβάλλον. Οι αρχές έκαψαν χιλιάδες γαλόνια της χημικής ουσίας, καλύπτοντας την πόλη κάτω από ασφυκτική μαύρη αιθαλομίχλη που οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι εξακολουθεί να προκαλεί δερματικά εξανθήματα και αναπνευστικές ασθένειες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επικρίθηκε για τον χειρισμό του περιστατικού. Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ περιόδευσε την Ανατολική Παλαιστίνη αρκετές εβδομάδες μετά το ατύχημα και νωρίτερα αυτόν τον μήνα προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει αυστηρότερη νομοθεσία για την ασφάλεια των εμπορευματικών σιδηροδρόμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα