ΑΘΗΝΑ
08:19
|
05.10.2024
Για την αποτίμηση του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος και τη χάραξη πορείας προς τις νέες κάλπες συνεδριάζει σήμερα η Κουμουνδούρου.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο της βαριάς και απροσδόκητης ήττας της 21ης Μάη, και με στελέχη, μέλη και φίλους να παραμένουν «μουδιασμένοι», συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο Athenaeum InterContinental Athens Hotel, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής και την χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα στην προσπάθειά του να ανατρέψει το εις βάρος του πολιτικό σκηνικό ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου.

Τις εργασίες της συνεδρίασης, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, αναμένεται να ανοίξει, ως είθισται, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήδη με δηλώσεις του έχει δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας σε μια νέα μάχη για να αποτραπεί η επανάληψη των αρνητικών συσχετισμών που καταγράφηκαν την Κυριακή, τονίζοντας ότι πρέπει από κοινού να υπάρξει αγώνας «για να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, παντοδύναμη κυβέρνηση αλλά και να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός εκφραστής των διεκδικήσεων».

«Η αυτοκριτική μας είναι δεδομένη» δήλωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στο Κόκκινο, και ανέφερε ότι στην συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής «θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος, όχι με όρους εσωστρέφειας, αλλά με όρους δυναμικής επανεκκίνησης που θα ενισχύσουν την Αριστερά και θα επιβεβαιώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία είναι ο βασικός κορμός της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα είχε κάνει λόγο για  ένα «απρόσμενο, οδυνηρό σοκ και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την κοινωνία» και εξέφρασε τον φόβο πως «διαμορφώνονται συσχετισμοί που, αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής, θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη δημοκρατία».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν σε δύο επίπεδα: Το πρώτο αφορά την προβολή του προγράμματος και των πολιτικών του κόμματος, με παράλληλη ανάδειξη ξεκάθαρου πολιτικού στίγματος. Δεν θα απουσιάζει η αυτοκριτική για τα λάθη και τις αστοχίες που υπήρξαν, όπως η επιμονή στις συνεργασίες με άλλα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Το δεύτερο επίπεδο αφορά στην αποτύπωση των επιπτώσεων που είχε (και θα έχει) η διακυβέρνηση Μητσοτάκη στην κοινωνία.

Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να συνεδριάσουν σε όλη την Ελλάδα οι Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος με στόχο οι οργανώσεις ανά την επικράτεια να μπουν άμεσα σε θέσεις μάχης στον δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Future Cometh»: Η πρώτη περιοδική έκθεση του ΝΠΔΔ Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού είναι για τα 100 χρόνια του… Κολλεγίου Ανατόλια

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα