ΑΘΗΝΑ
14:40
|
28.04.2024
Στη Δ. Μακεδονία θα εγκατασταθούν ΑΠΕ σε 600.000 στρέμματα, λένε οι κάτοικοι και απαντούν στην καταστολή της περασμένης εβδομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παν-δυτικομακεδονικό συλλαλητήριο καλούν φορείς και εργατικά σωματεία της περιοχής, ενάντια στην άναρχη και υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ, σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Η κινητοποίηση έρχεται ως μαζική απάντηση στην προκλητική άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους του χωριού Καλαμιά και τους συμπαραστάτες τους, την περασμένη Παρασκευή 26 Μάιου, που είχε σαν αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και συλλήψεις κατοίκων.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν, η Κοινότητα Καλαμιάς Κοζάνης, η Επιτροπή Αγώνα Γαλατινής ενάντια στα Φωτοβολταϊκά, το Ανοιχτό Δίκτυο πολιτών Φλώρινας «Ελεύθερα Βουνά», το Εορδαία SOS, η Πρωτοβουλία «Ενέργεια – Περιβάλλον SOS Δυτική Μακεδονία», και η Επιτροπή Αγώνα Σιάτιστας ενάντια στα αιολικά.

Οι κάτοικοι αντιδρούν ενάντια στην δημιουργία ενός γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου, κυριολεκτικά γύρω από το χωριό τους που θα καταλαμβάνει μια έκταση 730 στρεμμάτων, ακριβώς δίπλα σε νεόδμητες κατοικίες και σταβλικές εγκαταστάσεις!

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Καλαμιά, καθώς συνολικά στη Δυτική Μακεδονία πρόκειται να εγκατασταθούν ΑΠΕ σε 600.000 στρέμματα, δημιουργώντας μια θλιβερή εικόνα, με αλλαγή των χρήσεων γης, αλλοίωση του τοπίου και προβλήματα στο οικοσύστημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα