ΑΘΗΝΑ
05:55
|
20.09.2024
Το προσχέδιο του οδικού χάρτη που προτείνει η ρωσική πλευρά θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου στην Αστάνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το προσχέδιο ενός οδικού χάρτη για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, που προτείνει η Μόσχα, είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία διαβούλευσης με τις εμπλεκόμενες πλευρές, δήλωσε σε δημοσιογράφους, σήμερα Τετάρτη, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Το ρωσικό σχέδιο ενός οδικού χάρτη είναι έτοιμο. Το επόμενο καθήκον είναι να το συζητήσουμε με τους εταίρους μας και να προχωρήσουμε περαιτέρω σ’ αυτήν την προσπάθεια. Ας ελπίσουμε ότι η συνάντηση της Αστάνα θα μας επιτρέψει να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, που είναι επιπλέον ειδικός προεδρικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Όπως ανακοίνωσε στις 21 Ιουνίου θα συναντηθούν στην Αστάνα αντιπροσωπείες από την Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν, με επικεφαλής τους αντίστοιχους υφυπουργούς Εξωτερικών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαμεσολάβηση της Μόσχας για την εξομάλυνση των σχέσεων Άγκυρας – Δαμασκού, θα στεφθεί με επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση που είχαν στη Μόσχα, στις 10 Μαΐου, οι υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών συμφώνησαν να δώσουν εντολή στους αναπληρωτές τους να προετοιμάσουν έναν οδικό χάρτη για τον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα