ΑΘΗΝΑ
10:13
|
28.04.2024
O 26χρονος serial killer στραγγάλιζε τα θύματά του σε δωμάτια ξενοδοχείων, με τα σεντόνια των κρεβατιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 26χρονος Γκρέισιους Ντέιβιντ-Γουέστ, ο serial killer που δολοφόνησε εννέα γυναίκες στη Νιγηρία, καταδικάστηκε σήμερα σε θάνατο δι’ απαγχονισμού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ντέιβιντ-Γουέστ στραγγάλισε τα θύματά του σε δωμάτια ξενοδοχείων στο διάστημα μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου του 2019. Πέρα από αυτές τις δολοφονίες, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από τον δικαστή Αντόλφους Ενεμπέλι, ο Ντέιβιντ-Γουέστ ομολόγησε τους φόνους έξι ακόμα γυναικών, για τους οποίους απαλλάχθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, η μεθοδολογία των φόνων παραπέμπει σε κατά συρροήν δολοφόνο. Ο Ντέιβιντ-Γουέστ ερχόταν σε σεξουαλική επαφή με τα θύματά του (οι περισσότερες ήταν εργάτριες του σεξ) και στη συνέχεια τις έδενε και τις στραγγάλιζε με κομμάτια από τα σεντόνια των κρεβατιών των ξενοδοχείων.

Η αστυνομία τον συνέλαβε στις 19 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που εγκατέλειπε το Πορτ Χαρκούρ, την πόλη όπου εξετέλεσε τα τελευταία του εγκλήματα. Ο δολοφόνος ομολόγησε αμέσως την ενοχή του, αλλά ο δικαστής ζήτησε τη διεξαγωγή δίκης λόγω της “σοβαρότητας των εγκλημάτων” του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές της Νιγηρίας, ο Ντέιβιντ-Γουέστ ήταν μέλος της συμμορίας Ντέι Γκμπαμ και ζούσε με τη μητέρα του.

Η θανατική ποινή σπανίως εκτελείται στη Νιγηρία – οι τελευταίες εκτελέσεις στη χώρα πραγματοποιήθηκαν το 2016.

Με πληροφορίες από BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα