ΑΘΗΝΑ
10:35
|
10.05.2024
«Η κινεζική οικονομία κινείται προς την κατεύθυνση των στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2023».
Κίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το πραγματικό ΑΕΠ της Κίνας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5,4% εντός του έτους. 

«Η κινεζική οικονομία κινείται προς την κατεύθυνση των στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2023, αντανακλώντας την ανάκαμψη μετά από την περίοδο της COVID», σύμφωνα μία ανακοίνωση που εξέδωσε η Γκίτα Γκοπίνατ, πρώτη αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κίνα.


 

Μία ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπό την Σοναλί Τζέιν-Τσάντρα, υπεύθυνη της αποστολής του ΔΝΤ για την Κίνα, επισκέφτηκε το Πεκίνο μεταξύ της 26ης Οκτωβρίου και της 7ης Νοεμβρίου, διεξάγοντας συνομιλίες σχετικά με την πορεία της κινεζικής οικονομίας. 

Μεσοπρόθεσμα, η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας προβλέπεται να επιβραδυνθεί σταδιακά σε περίπου 3,5% έως το 2028, λόγω της αδύναμης παραγωγικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού, σύμφωνα με την Γκοπίνατ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Τουρισμός, εργασιακή βαρυχειμωνιά και τα μαγευτικά «νησιά Νταχάου» 

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου την Τετάρτη-Αύξηση αποθεμάτων από ΗΠΑ

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα