ΑΘΗΝΑ
10:45
|
20.09.2024
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας που προκύπτουν από την Ψυτάλλεια, δίνοντας μια εικόνα του ιικού φορτίου κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας που προκύπτουν από την Ψυτάλλεια και δίνουν μια εικόνα του ιικού φορτίου κορονοϊού στον πληθυσμό της Αττικής.

“Αυτή την στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορονοϊου περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς αυτή την στιγμή στην κοινότητα στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στο ΣΚΑΙ, προσθέτοντας: “Καθημερινά λαμβάνουμε δείγμα από την Ψυτάλλεια, αναλύουμε το ιικό φορτίο κορονοϊού και παραδίδουμε τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας”.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως τις τελευταίες ημέρες είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο του κορονοϊού.  Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως έχει γίνει από την επιτροπή του Υπουργείου Υγείας η αντιστοίχιση του ιικού φορτίου με τα κρούσματα στο πληθυσμό και έχουν δει την συσχέτιση. 

Πηγές: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα