ΑΘΗΝΑ
08:02
|
19.05.2024
Παρότι αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, ο Σόλσκι υπέβαλε την παραίτησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν τον υπουργό Γεωργίας της χώρας, Μίκολα Σόλσκι, ο οποίος κατονομάστηκε ως βασικός ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο Υπουργός φέρεται να ηγείται μιας ομάδας που εμπλέκεται στην παράνομη απόκτηση κρατικής γης αξίας 6,9 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αφορούν την περίοδο 2017- 2021, προτού διοριστεί υπουργός Γεωργίας, τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η έκταση αυτή αποσπάστηκε παράνομα από δύο κρατικές εταιρείες και δόθηκε σε βετεράνους πολέμου, υπό τον όρο να την ενοικιάσουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Παράλληλα, ο υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας κατηγορείται για απόπειρα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, κατά την ίδια χρονική περίοδο, όταν ακόμη εργαζόταν ως δικηγόρος.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ο υπουργός θα κρατηθεί για περίπου δύο μήνες σε κέντρο κράτησης, με εγγύηση 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εισαγγελείς επεσήμαναν χθες ότι, αν κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες αυτές, ο υπουργός κινδυνεύει με έως και 12 χρόνια κάθειρξη.

Παρότι αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, ο Σόλσκι υπέβαλε την παραίτησή του χθες, Πέμπτη, αλλά παραμένει τυπικά στη θέση του, μέχρι το κοινοβούλιο να εξετάσει το αίτημά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα