ΑΘΗΝΑ
04:21
|
29.09.2024
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ελέγχων σε δείγματα νερού, υπάρχουν ενδείξεις μικροβιολογικής επιβάρυνσης.
Αύριο Δευτέρα σπεύδει στην περιοχή και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρή εκτιμούν οι υγειονομικές αρχές την κατάσταση στη Μαγνησία, καθώς τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκαν στον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο του δήμου Ρήγα Φεραίου, πιθανότατα λόγω μολυσμένου νερού, έχουν ξεπεράσει πλέον τα 100, με εννέα παιδιά ανάμεσά τους να παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ ένας ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας.

Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στις 27 Μαΐου και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τρεις μέρες αργότερα, στις 30 Μαΐου το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για τα Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Μαγνησίας μετέβη στις περιοχές για υγειονομική αναγνώριση του δικτύου ύδρευσης, έλαβε δείγματα νερού από σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου ύδρευσης και τα απέστειλε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχουν ενδείξεις μικροβιολογικής επιβάρυνσης, με πιθανή αιτιολογία να σχετίζεται με έργα στο δίκτυο ύδρευσης, η οποία διερευνάται περαιτέρω.

Αύριο Δευτέρα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σπεύδει στην περιοχή και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, θα πραγματοποιήσει αναλυτική διερεύνηση των κρουσμάτων. Στον έλεγχο θα περιλαμβάνεται η επιθεώρηση του δικτύου ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, καθώς και η λήψη δειγμάτων πόσιμου νερού για περαιτέρω ανάλυση.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής μετά την αύξηση των κρουσμάτων, η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου ενημέρωσε το κοινό να μην χρησιμοποιεί το νερό του δικτύου για ανθρώπινη χρήση ( πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής).

#Μαγνησία#Νερό
#Στεφανοβίκειο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Kosmodromio

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Ασαφής η τύχη του Νασράλα. Αλλάζει το παιχνίδι, λέει η ιρανική πρεσβεία.

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.

ΣΕΑ κατά Βυζαντινού Μουσείου λόγω γάμου οικογένειας Γλύξμπουργκ: Καλεί σε διαμαρτυρία

Οι αρχαιολόγοι καλούν σε συγκέντρωση, με αφορμή την παραχώρηση του ΒΧΜ στη διάθεση της οικογένειας Γλύξμπουργκ για γαμήλια δεξίωση.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα