ΑΘΗΝΑ
18:18
|
28.09.2024
Τουλάχιστον 12 φιλοϊρανοί μαχητές, έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Χαγιάν, βόρεια του Χαλεπίου.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 12 φιλοϊρανοί μαχητές έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν, σε ισραηλινό χτύπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας που έπληξε εργοστάσιο κοντά στο Χαλέπι στη Βόρεια Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών, δηλώνοντας μόνο ότι «μετά τα μεσάνυχτα… ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από τα νοτιοανατολικά του Χαλεπίου, στοχεύοντας ορισμένες θέσεις» με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο «αρκετοί μάρτυρες» και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το SOHR, η επίθεση που άφησε πίσω της νεκρούς Σύρους και ξένους μαχητές πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χαγιάν, που βρίσκεται στα βόρεια του Χαλεπίου.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι πλήττει μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν, αν και σπάνια παραδέχεται τη στρατιωτική του δράση εναντίον της γειτονικής του χώρας.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί από τότε που το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στη Γάζα και τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα