ΑΘΗΝΑ
01:15
|
29.09.2024
Την Πέμπτη 6/6 θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών.
Η Ελλάδα έθεσε υποψηφιότητα για την περίοδο 20025-2026
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την περίοδο 2025-2026.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και θα κάνει έναν τελικό γύρο επαφών πριν την ψηφοφορία, την Πέμπτη, 6 Ιουνίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την Τρίτη, 4 Ιουνίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Konrad Adenauer Stiftung», στην οποία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες και στη συνέχεια θα παραστεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση στην έδρα του ΟΗΕ.

Τέλος, την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα