ΑΘΗΝΑ
00:32
|
06.10.2024
Λεωφορείο που μετέφερε Ινδουιστές προσκυνητές έπεσε σε βαθύ φαράγγι μετά από φερόμενη επίθεση μαχητών στην ινδική ομοσπονδιακή επικράτεια Τζαμού και Κασμίρ την Κυριακή.
Το λεωφορείο που έγινε στόχος ύποπτων μαχητών στο Ρεάσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε Ινδουιστές προσκυνητές έπεσε σε βαθύ φαράγγι μετά από φερόμενη επίθεση μαχητών στην ινδική ομοσπονδιακή επικράτεια Τζαμού και Κασμίρ την Κυριακή, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

Η περιοχή των Ιμαλαΐων, την οποία διεκδικεί επίσης το Πακιστάν, έχει ταλαιπωρηθεί από μαχητική βία από την έναρξη μιας αντι-ινδικής εξέγερσης το 1989. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, αν και η βία έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

«Αντάρτες έστησαν ενέδρα στο λεωφορείο και πυροβόλησαν εναντίον του αδιακρίτως. Το λεωφορείο έπεσε σε ένα φαράγγι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 προσκυνητές και 33 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Μοχίτα Σάρμα, αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Ρεάσι.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην περιοχή των Ινδουιστών προσκυνητών συνέβη το 2017, όταν ένα λεωφορείο έγινε στόχος, σκοτώνοντας οκτώ άτομα.

Η επίθεση της Κυριακής έρχεται μια ημέρα αφότου ο αρχηγός της αστυνομίας Αρ Αρ Σγουάιν είπε ότι ο αριθμός των ντόπιων μαχητών στην περιοχή μειώνεται αλλά 70-80 ξένοι μαχητές παραμένουν ενεργοί.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία και έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Ένας κρατικός αξιωματούχος είπε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 10 προσκυνητές θεωρούνταν νεκροί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηράκλειο: Πήγαν για τσικουδιά αλλά τους ήρθε… σφηνάκι χλωρίνη-Στην εντατική 6 άτομα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κι άλλη πτώση για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Από μήνας πλημμυρών, μήνας πυρκαγιών ο φετινός Σεπτέμβρης-Αυξήθηκαν κατά 11% τα πύρινα μέτωπα

Κακοκαιρία: Έρευνες για αγνοούμενο στην Αιτωλοακαρνανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα