ΑΘΗΝΑ
04:21
|
29.09.2024
Ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ δήλωσε, ότι μια σύγκρουση που θα εμπλέκει τον Λίβανο «θα φθάσει στη Συρία και στα άλλα» εδάφη της περιοχής.
Ενδεχόμενος πόλεμος στον Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ δήλωσε, ότι ανησυχεί για πιθανή εξάπλωση του πολέμου της Γάζας σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες αρωγής προετοιμάζονται κατάλληλα για το ενδεχόμενο αυτό.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι μια εξάπλωση στον Λίβανο, του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, θα αποτελέσει «ενδεχομένως ένα σκηνικό αποκάλυψης».

«Το βλέπω αυτό σαν την σπίθα που θα πυροδοτήσει… (την ένταση). Θα είναι ενδεχομένως ένα σκηνικό αποκάλυψης», προειδοποίησε από τη Γενεύη μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μάρτιν Γκρίφιθς, του οποίου η θητεία λήγει στο τέλος του μήνα. Οι ενδεχόμενες συνέπειες είναι απρόβλεπτες, πρόσθεσε.

Μια σύγκρουση που θα εμπλέκει τον Λίβανο, «θα φθάσει στη Συρία… θα φθάσει και στα άλλα» εδάφη της περιοχής, δήλωσε. «Αυτό θα έχει προφανώς συνέπειες στη Γάζα, και προφανώς θα έχει έναν αντίκτυπο στη Δυτική Όχθη», δήλωσε. «Είναι πολύ ανησυχητικό».

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα πριν από εννέα μήνες «μας έδειξε έναν νέο βαθμό τραγωδίας και ωμότητας», πρόσθεσε. «Ωστόσο όλοι μας φοβόμασταν ότι αυτό μπορεί να είναι η αρχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα