ΑΘΗΝΑ
10:16
|
06.10.2024
Αφόρητη η κατάσταση λόγω και της αναπαραγωγικής περιόδου των εντόμων. Οι πολίτες ζητούν από την Περιφέρεια να προχωρήσει σε ψεκασμούς.
Σμήνη από τριζόνια στα Τρίκαλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σμήνη από τριζόνια έχουν κατακλύσει τα Τρίκαλα και χωριά του κάμπου τις τελευταίες δέκα ημέρες. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η κατάσταση γίνεται σχεδόν… δραματική στο κέντρο και σε γειτονιές των Τρικάλων καθώς τα έντομα είναι σε περίοδο αναπαραγωγής και παράγουν τον γνωστό τους ήχο που γίνεται εξαιρετικά ενοχλητικός τις νύχτες.

Όπως περιγράφει ο ιστότοπος trikalaola.gr, τα τριζόνια εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα όπου υπάρχει έντονος φωτισμός, ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Κάτοικοι δήλωσαν στο τοπικό μέσο ότι δεν θυμούνται να έχει ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν τόσο μεγάλος αριθμός από τριζόνια. Αναφέρουν ότι τρυπώνουν σε χαραμάδες που βρίσκονται κυρίως στο έδαφος και ζητούν  να γίνει ψεκασμός στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

Υπενθυμίζεται ότι στη σχετικά γειτονική Λάρισα έχει παρατηρηθεί πρόβλημα με τις ιπτάμενες ή νατοϊκές κατσαρίδες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανοίγουν οι κάλπες στην Τυνησία, με τον πρόεδρο Σαΐντ να διεκδικεί την επανεκλογή του

Γάζα: Βομβαρδισμός ισλαμικού τεμένους – Τουλάχιστον 21 νεκροί

Υψηλός κίνδυνος σήμερα Κυριακή σε έξι περιοχές

Παροδικές νεφώσεις και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες σήμερα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα