ΑΘΗΝΑ
23:37
|
19.09.2024
Οι στρατιωτικές πτέρυγες της Χαμάς και της PIJ ανέφεραν ότι τέτοιες επιχειρήσεις «θα επανέλθουν στο προσκήνιο όσο συνεχίζονται οι σφαγές κι οι εκτοπισμοί αμάχων».
Το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για το χτύπημα στο Τελ Αβίβ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ταξιαρχίες Ιζ αλ-Ντιν αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος Αντίστασης της Χαμάς, και οι Ταξιαρχίες αλ-Κουντς, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ την Κυριακή.

Σε κοινή τους δήλωση, οι δύο οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις αυτού του είδους στα κατεχόμενα από το 1948 παλαιστινιακά εδάφη «θα επανέλθουν στο προσκήνιο όσο συνεχίζονται οι κατοχικές σφαγές, οι εκτοπισμοί αμάχων και οι δολοφονίες».

Τέτοιες επιχειρήσεις δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από τις οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης εδώ και χρόνια.

Η ανακοίνωση έρχεται αφού η ισραηλινή αστυνομία και η Σιν Μπετ δήλωσαν ότι η έκρηξη στο Τελ Αβίβ ήταν μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από την Παλαιστινιακή Αντίσταση, κατά την οποία πυροδοτήθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Σιν Μπετ προσπαθούσε ακόμη να αναγνωρίσει τον μαχητή που πραγματοποίησε την επιχείρηση.

Με τη σειρά της, η ισραηλινή εφημερίδα Kan ισχυρίστηκε ότι ο βομβιστής ήταν από τη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, ενώ οι Intel Times ανέφεραν ισραηλινές ανησυχίες ότι ο μαχητής δεν δρούσε μόνος του.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Yediot Ahronoth ανέφερε ότι οι ισραηλινοί μηχανισμοί ασφαλείας «φοβούνται να μετατρέψουν τη Δυτική Όχθη σε εμπόλεμη ζώνη», προσθέτοντας ότι η Χαμάς έχει στρατολογήσει και χρηματοδοτήσει μαχητές για να πραγματοποιήσουν ισχυρότερες επιθέσεις, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί εκρηκτικούς μηχανισμούς και επιχειρεί να κατασκευάσει ρουκέτες.

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ το απόγευμα της Κυριακής. Οι ισραηλινές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε σε φορτηγό. Ο άνδρας που μετέφερε τη βόμβα σκοτώθηκε, ενώ ένας περαστικός τραυματίστηκε.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα