ΑΘΗΝΑ
14:45
|
30.09.2024
Παραμονή της εθνικής επετείου της Κίνας, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψο9υς 567εκ. δολαρίων για την Ταϊβάν.
Υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν από το 2021, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 16 πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ταϊβάν ύψους 567 εκ. δολαρίων ενέκρινε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, χθες Κυριακή παραμονή της 75ης επετείου από την ίδρυση της Κίνας, αναθερμαίνοντας τους φόβους για μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης με το Πεκίνο.

Σε μια σύντομη δήλωση, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος εξουσιοδότησε τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν «να κατευθύνει τη διάθεση ποσού 567 εκ. δολαρίων για στρατιωτική βοήθεια και υπηρεσίες καθώς και εκπαίδευση του στρατού στην Ταϊβάν», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα όπλα που θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο βοήθειας.

Ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν, παραμένουν ο σημαντικότερος διεθνής υποστηρικτής και προμηθευτής όπλων της Ταϊπέι. Η Κίνα έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Ουάσιγκτον να σταματήσει να πουλά όπλα στην Ταϊπέι, την οποία διεκδικεί ως έδαφός της και κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν από το 2021, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 16 πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν με την τελευταία να περιλαμβάνεται στο μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν που υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ για Ισραήλ: Το «κράτος-τρομοκράτης» προχωράει σ’ έναν γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες

Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: Είμαστε έτοιμοι για μια χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Σε μια άμεση διεύρυνση των BRICS προσβλέπει η Λευκορωσία

Στο Ιράν ο Ρώσος πρωθυπουργός εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα