ΑΘΗΝΑ
16:25
|
30.09.2024
Το σώμα, ως πρώτη μας κατοικία, η θεματική του τέταρτου διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργανώνει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».
Το νικητήριο έργο θα κοσμήσει το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «σχεδίας» για το 2025.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» διοργανώνει διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής, καλώντας την παιδική φαντασία να ντύσει με χρώματα την αλληλεγγύη, εξερευνώντας φέτος την πρώτη μας οικία, το ίδιο μας το σώμα.

Η φετινή θεματική του ετήσιου διαγωνισμού προσεγγίζει το σώμα ως την πρώτη μας κατοικία, τον χώρο που φιλοξενεί τη σκέψη και τα συναισθήματά μας και μας συνδέει με τον κόσμο γύρω μας. Μέσα από αυτή την ιδέα, τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν και να αποτυπώσουν με χρώματα και φαντασία πώς αντιλαμβάνονται τη φροντίδα και την υγεία του σώματός τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την αξία της σωματικής και ψυχικής υγείας, της άσκησης, της διατροφής και της αγάπης προς το σώμα, μέσα από τις ζωγραφιές τους.

Η συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» προσθέτει μία επιπλέον διάσταση στον διαγωνισμό, τονίζοντας τη σημασία της πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως συνθηκών. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της υγείας ως θεμελιώδες δικαίωμα, και η φετινή θεματική προτρέπει τους μικρούς δημιουργούς να εκφράσουν τις σκέψεις τους γύρω από τη φροντίδα όχι μόνο του δικού τους «σπιτιού», αλλά και των άλλων.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και τα 20 καλύτερα έργα θα λάβουν συμβολικό δώρο και θα παρουσιαστούν σε έκθεση, ενώ το νικητήριο έργο θα κοσμήσει το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «σχεδίας» για το 2025.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό στο shedia.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Αναζωπυρώσεις και 112 για εκκένωση σε 6 οικισμούς (upd)

Μητσοτάκης: Αυστηροποίηση ποινών σε νέους και γονείς για την ανήλικη παραβατικότητα

Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Λάρισα

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ- Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα